Skip to main content

Σκίμπε:Να μη φοβηθούμε το Βέλγιο,μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα

Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε καλά. Είναι μια ευκαιρία να διεκδικήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα», δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος

Ως «μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου» χαρακτήρισε το Βέλγιο ο Μίκαελ Σκίμπε υπογραμμίζοντας ότι η Εθνική μας ομάδα δεν θα παίξει φοβισμένα ενώ μπορεί να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα το Σάββατο στις Βρυξέλλες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής:

«Παίζουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, αλλά θα την αντιμετωπίσουμε χωρίς φόβο. Θα δείξουμε την ποιότητά μας στο γήπεδο, τόσο στην άμυνα, όσο και στην κόντρα επίθεση, όπως είχαμε κάνει στα φιλικά με την Αυστραλία και την Ολλανδία. Το Βέλγιο είναι μια πολύ καλή ομάδα επιθετικά, αλλά κι εμείς έχουμε καλή αμυντική λειτουργία και θα το δείξουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε καλά. Είναι μια ευκαιρία να διεκδικήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για την κλήση των Ανδρούτσου και Μανθάτη είπε: «Έχουν αγωνιστεί στους τελευταίους 6-8 μήνες, είναι εξελίξιμοι ποδοσφαιριστές και τους καλέσαμε για να τους δούμε».

Για την παρουσία του Ζέκα, ανέφερε: «Προσθέσαμε έναν ποδοσφαιριστή με εμπειρία και πολλές παραστάσεις στο πρωτάθλημα της Super League με τον Παναθηναϊκό, τον Ζέκα. Είναι μια καλή ευκαιρία και γι’ αυτόν από τη στιγμή που εξασφάλισε το ελληνικό διαβατήριο να έρθει στην Εθνική».

Ερωτηθείς αν θα παίξει η Εθνική για δύο αποτελέσματα απάντησε: «Πάντα παίζουμε για το θετικό αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι να περάσουμε στα τελικά του Μουντιάλ και αυτό πρέπει να το δείξουμε απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Θέλουμε να δείξουμε σε όλους ότι είμαστε έτοιμοι».

Όσο για το αν το παιχνίδι αυτό είναι πιο σημαντικό από εκείνο με τη Βοσνία, τόνισε: «Όλα τα ματς είναι σημαντικά. Όχι μόνο αυτά τα δύο, αλλά όλα στον όμιλο».

Για την απουσία του Καρνέζη επεσήμανε: «Είναι σημαντική απουσία και θα είμαι χαρούμενος να τον έχουμε ξανά πίσω κόντρα στη Βοσνία. Από την άλλη πλευρά έχουμε έναν έμπειρο τερματοφύλακα, τον Γλύκο, κι έναν πολύ ταλαντούχο, τον Καπίνο».