Skip to main content

Σκηνοθετημένη από μυστικές υπηρεσίες η δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Ο Αρκάντι Μπαμπτσένκο, που φερόταν ότι δολοφονήθηκε εχθές στο Κίεβο, εμφανίστηκε σήμερα ζωντανός στην ουκρανική τηλεόραση.

Ζωντανός είναι τελικά ο Ρώσος δημοσιογράφος, Αρκάντι Μπαμπτσένκο, που φερόταν ότι δολοφονήθηκε εχθές στο Κίεβο.

Ο Μπαμπτσένκο, σφοδρός επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν, εμφανίστηκε σήμερα στην ουκρανική τηλεόραση, με τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, Βασίλι Γκρίτσακ, να ανακοινώνει στους δημοσιογράφους ότι η υπηρεσία σκηνοθέτησε το θάνατό του αφενός για να πιάσει αυτούς που προσπαθούσαν να τον σκοτώσουν, αφετέρου για να ξεσκεπάσει Ρώσους πράκτορες. Το σχέδιο είχε τεθεί σε εφαρμογή εδώ και ένα μήνα.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη ειδικά από τη γυναίκα μου» είπε στην τηλεόραση, όπως μεταδίδει το BBC. Δεν έχει καταστεί σαφές αν και εκείνη συμμετείχε στο σχέδιο.

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, που ανακοίνωσε ότι είναι ευτυχές που ο δημοσιογράφος είναι ζωντανός. Η εκπρόσωπος Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η σκηνοθετησία του θανάτου έγινε για προπαγανδιστικούς λόγους, μετέδωσε το Ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Η «δολοφονία» του προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο, καθώς η Ουκρανία «έδειξε» την Ρωσία ως υπεύθυνη.

Ο Μπαμπτσένκο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα του και να μείνει στο Κίεβο μετά από απειλές που δέχθηκε για τη ζωή του, εξαιτίας μιας ανάρτησής του στο Facebook.

Πηγή/Φώτο: Reuters