Skip to main content

Σκληρή απάντηση Κουράκη στις βολές Μπουτάρη για «προσωπικό συμφέρον»

Ο δήμαρχος δεν θέλει να αντιληφθεί πως ο ίδιος έχει την ευθύνη για την εικόνα διάλυσης που εμφανίζει η διοίκηση, λέει ο Ανδρέας Κουράκης.

Την οργισμένη απάντηση του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Κουράκη προκάλεσαν οι αιχμές που άφησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος, σε συνέντευξή του, κατηγόρησε τους «αντάρτες» της Πρωτοβουλίας, φωτογραφίζοντας τον ίδιο, τον Π. Αβραμόπουλο και τον Κ. Ζέρβα, ότι η στάση τους υπαγορεύεται από προσωπικό συμφέρον (δείτε εδώ).

«Ώστε έχω "προσωπικό συμφέρον"; Το ενδεχόμενο οι ενέργειές μου να υπαγορεύονται από το χρέος που αισθάνομαι απέναντι στους πολίτες που ψήφισαν την Πρωτοβουλία για να διοικήσει τον Δήμο με βάση το πρόγραμμά της και τις αρχές της που αγνοούνται και καταστρατηγούνται συστηματικά τα τελευταία τρία χρόνια, δεν περνάει από το μυαλό του; Άκου "προσωπικοί λόγοι", και μάλιστα "με πλήρη συνείδηση", δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην αντιδήμαρχος και συνιδρυτής της Πρωτοβουλίας.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Εκεί που είπα να κάνω διακοπές και να πάψω να ασχολούμαι με τα δημόσια πράγματα, διάβασα τη συνέντευξη του Γιάννη Μπουτάρη και νοιώθω υποχρεωμένος να την σχολιάσω.

Ώστε έχω "προσωπικό συμφέρον"; Το ενδεχόμενο οι ενέργειές μου να υπαγορεύονται από το χρέος που αισθάνομαι απέναντι στους πολίτες που ψήφισαν την Πρωτοβουλία για να διοικήσει τον Δήμο με βάση το πρόγραμμά της και τις αρχές της που αγνοούνται και καταστρατηγούνται συστηματικά τα τελευταία τρία χρόνια, δεν περνάει από το μυαλό του;

Σε ότι με αφορά, μέχρις ότου ο Γιάννης Μπουτάρης εξηγήσει ποιό είναι το προσωπικό μου συμφέρον που υπαγορεύει την στάση που κρατώ στο Δημοτικό Συμβούλιο, μπορώ άνετα να θεωρώ ότι ο Δήμαρχος έχει τους δικούς του ανομολόγητους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμεί τη συνεργασία με εμάς που συν-ιδρύσαμε την Πρωτοβουλία και τον προβάλαμε για Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, όταν ο ίδιος αντιδρούσε και δεν το ήθελε.

Επί πλέον είναι φανερό ότι δεν θέλει να αντιληφθεί πως ο ίδιος έχει την ευθύνη για την αποσύνθεση και την εικόνα διάλυσης που εμφανίζει η Διοίκηση και τα στελέχη που επέλεξε να τον πλαισιώσουν και κυρίως, δεν θέλει να ομολογήσει την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητά της Διοίκησης μετά το 2014 να αντιμετωπίσει με επάρκεια τα μεγάλα και μικρά προβλήματα της Πόλης, και να υλοποιήσει το πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκε στις εκλογές.

Συμπέρασμα: Αυτό που σε προηγούμενη ανάρτησή μου έγραψα , με αφορμή ανάλογη ανακοίνωση της Διοίκησης, δηλαδή την έκφραση ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ ή σε μια πιό λάιτ εκδοχή ότι ΠΕΤΑΝΕ ΑΕΤΟ, ισχύουν στο ακέραιο.»