Skip to main content

Λάβρος ο Αβραμόπουλος για Λιάκου: Αμοραλισμός, κυνισμός και ιδιοτέλεια

Κάνει λόγο για επαγγελματική αποκατάσταση που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που η αντιδήμαρχος είχε ως αιρετή

Σκληρή κριτική σχετικά με την παραίτηση της Λίνας Λιάκου και την αποδοχή της εργασίας ως Περιφερειακή Διευθύντρια για την Ευρώπη και Μ. Ανατολή στον Οργανισμό των 100 Ανθεκτικών Πόλεων, ασκεί ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Κάνει λόγο για επαγγελματική αποκατάσταση που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που η αντιδήμαρχος είχε  ως αιρετή. «Η tailor made αντιδημαρχία προσέφερε ένα ιδανικό …job opportunity», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος. 

Όπως σημειώνει, με αποκλειστική ευθύνη του Γιάννη Μπουτάρη, ο αμοραλισμός, ο κυνισμός και η ιδιοτέλεια έχουν εδώ και καιρό εγκατασταθεί στο σκληρό πυρήνα της διοίκησης του δήμου.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Αβραμόπουλου:

Περί πολιτικής ηθικής

Εύχομαι καλή σταδιοδρομία στην Λίνα Λιάκου!

Η Αντιδημάρχος Αστικής Ανθεκτικότητας (Deputy Mayor in Urban Resilience) παραιτήθηκε για να εργαστεί, με έδρα το Λονδίνο, ως Περιφερειακή Διευθύντρια για την Ευρώπη και Μ. Ανατολή στον Οργανισμό των 100 Ανθεκτικών Πόλεων (Regional Director, Europe & Middle East for 100 Resilient Cities) του Rockefeller Foundation.

Και για να είμαστε σαφείς: Θα εργαστεί στον οργανισμό με τον οποίο συναλλάσσονταν μέσω του θεσμικού της ρόλου και με τη νομιμοποίηση που τις παρείχαν οι ψηφοφόροι της Πρωτοβουλίας που την εμπιστεύτηκαν και την εξέλεξαν.

Δεν πρόκειται για μία τυχαία εργασιακή ευκαιρία που παρουσιάστηκε. Είναι η ευκαιρία επαγγελματικής αποκατάστασης που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που η αντιδήμαρχος είχε  ως αιρετή, υπηρετούσα το δημόσιο συμφέρον. Και για αυτήν τη θέση αποφασίζει να εγκαταλείψει το έργο που είχε αναλάβει. Ένα έργο για τη βαρύτητα του οποίου εμφατικά, επίμονα και με προκλητική αλαζονεία προσπαθούσε όλον αυτόν τον καιρό να μας πείσει. Πρακτικά, η …tailor made αντιδημαρχία προσέφερε ένα ιδανικό …job opportunity.

Η εξέλιξη αυτή δεν με εξέπληξε. Θα ακολουθήσουν και άλλα. Με αποκλειστική ευθύνη του Γιάννη Μπουτάρη, ο αμοραλισμός, ο κυνισμός και η ιδιοτέλεια έχουν εδώ και καιρό εγκατασταθεί στο σκληρό πυρήνα της διοίκησης του δήμου.

Παρά τις έγκαιρες επισημάνσεις, τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις, ακόμα και τις συγκρούσεις των τελευταίων χρόνων, στην προσπάθεια που καταβάλλουμε ορισμένοι να μην παρεκκλίνει η Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη από τις αρχές και το πρόγραμμα που κλήθηκε από τους πολίτες να υπηρετήσει.