Skip to main content

Σκωπτικό σχόλιο Μαξίμου για το «Μακεδονία» σε ανακοίνωση Ολάντ-Τσίπρα

Κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν κακόβουλο δημοσίευμα σχετικά με την υπογραφή Τσίπρα σε κείμενο όπου τα Σκόπια αναφέρονται ως «Μακεδονία».

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον βουλευτή Κώστα Σκρέκα εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου, για την ανάδειξη δημοσιεύματος, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υπογράφει ανακοίνωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στην οποία τα Σκόπια αναφέρονται ως «Μακεδονία».

«Θα συνιστούσαμε στον κύριο Σκρέκα να καλλιεργήσει λίγο περισσότερο τις βασικές του γνώσεις γαλλικής γλώσσας ώστε να μπορεί να κατανοήσει ότι το υποτιθέμενο «κοινό ανακοινωθέν» στο οποίο αναφέρθηκε η ΠΓΔΜ ως “Μακεδονία” δεν είναι παρά δηλώσεις του Γάλλου προέδρου αναρτημένες σε βίντεο και κείμενο στην ιστοσελίδα της γαλλικής προεδρίας. Θα του συνιστούσαμε επίσης να αποφεύγει να βασίζει τις δημόσιες παρεμβάσεις του σε κακόβουλα δημοσιεύματα μηδενικής αξιοπιστίας γιατί εκτίθεται», τονίζουν κυβερνητικές πηγές και συμπληρώνουν: «Στη Νέα Δημοκρατία θα συνιστούσαμε να φροντίσει να εκπροσωπείται σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής από πιο αξιόπιστα και καταρτισμένα στελέχη της».

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει «για ποιο λόγο Έλληνας πρωθυπουργός σε κοινή επίσημη ανακοίνωση που έβγαλε με τον Γάλλο ομόλογο του, Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε στα Σκόπια με το όνομα "Μακεδονία"».

«Φαίνεται ότι μέσα από αυτή τη διαπραγμάτευση, η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει ήδη τις εθνικές κόκκινες γραμμές», δήλωσε ο βουλευτής, μιλώντας στον ΑΝΤ1.