Skip to main content

ΣΚΩΘ: Αδιαπραγμάτευτη η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη

Ύστατη έκκληση για υπευθυνότητα και σύνεση την κρίσιμη αυτή ώρα με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας και την παραμονή στο ευρώ, απευθύνει ο ΣΚΩΘ.

Ύστατη έκκληση για υπευθυνότητα και σύνεση την κρίσιμη αυτή ώρα με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας και την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ απευθύνει ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης.

«Οι στιγμές που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρες και εθνικά κρίσιμες. Δεν είμαστε πλέον ένα βήμα πριν την καταστροφή, αλλά ήδη ένα βήμα μετά» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΚΩΘ, Πέτρος Καλπακίδης, ο οποίος επισημαίνει ότι είναι θέμα χρόνου να πάψει κάθε δραστηριότητα που δημιουργεί εισόδημα και χρηματοδοτεί το κράτος και την κοινωνική πρόνοια.

«Η αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης να καταφύγει σε ένα δημοψήφισμα, με παραπλανητικά ψευτοδιλήμματα, που μόνο διχαστικό χαρακτήρα έχουν, οδηγούν τη χώρα σε άτακτη χρεοκοπία με τους πολίτες να συγκεντρώνονται σε ουρές μπροστά σε ΑΤΜ που κάθε άλλο παρά προάγουν την αξιοπρέπεια του Έλληνα πολίτη. Από τη Δευτέρα το πρωί η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής και πολιτικής καραντίνας με κλειστές τράπεζες, αυστηρό έλεγχο κίνησης στο όποιο απόθεμα έχει απομείνει σε πολίτες και επιχειρήσεις μετά από πέντε χρόνια δραματικής υπερφορολόγησης και όπως φαίνεται προσπαθειών που εν μια νυκτί καταστράφηκαν» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΚΩΘ, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να επιστρέψει ουσιαστικά στη διαπραγμάτευση με βασική επιλογή την ευρωπαϊκή συνέχεια και ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτό το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης συνήλθε, χθες σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα να απευθύνει έκκληση προς το οικονομικό επιτελείο της χώρας να μην εκθέσει με κανένα τρόπο σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας.