Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Το σοκ που βιώνει ένας ξένος που ζει στην περιοχή της Επανομής βλέποντας σκουπίδια και μπάζα σε ρέματα και παραλίες αλλά και την αντίδραση του δήμου.

Ο Ρόμπερτ Καλντάουι, ένας 59χρονος Αυστραλός, αποφασίζει μετά από ένα ταξίδι στη χώρα μας να αγοράσει ένα σπίτι εδώ στο οποίο να μπορεί να μένει τους περισσότερους μήνες τον χρόνο απολαμβάνοντας το ωραίο κλίμα και τον τρόπο ζωής.

Τον Ιούνιο του 2016 το όνειρο του γίνεται πραγματικότητα και αγοράζει μια μονοκατοικία στην περιοχή της Επανομής, στον δρόμο που συνδέει την Επανομή με τη Νέα Ηράκλεια, μόλις λίγα μέτρα μακριά από το κύμα, και αποκτάει βίζα οικονομικά ανεξάρτητου πολίτη.

«Το βράδυ όταν κοιμάμαι ακούω τη θάλασσα. Για να αγοράσεις ένα τέτοιο σπίτι στην Αυστραλία, χρειάζεσαι περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια», δηλώνει ο ίδιος στη Voria.gr, αναφέροντας πως στην περίπτωση της Επανομής αγόρασε και ανακαίνισε το σπίτι επενδύοντας το σαφώς μικρότερο ποσό των 60.000 ευρώ.

Όλα έβαιναν καλώς και σύμφωνα με τα σχέδια του κ. Καλντάουι μέχρι που ο τελευταίος αποφασίζει να πάει μια βόλτα με το αυτοκίνητό του και να αντικρύσει, όπως χαρακτηριστικά την αποκάλεσε, μια «τριτοκοσμική εικόνα»: κατά μήκος της διαδρομής υπήρχαν παντού σακούλες σκουπιδιών αλλά και παρατημένα ογκώδη αντικείμενα ενώ τα σκουπίδια γύρω από τους υπάρχοντες κάδους απορριμμάτων σχηματίζουν λοφάκια. Πρόκειται πραγματικά για μια εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας.