Skip to main content

Σκουρλέτης: Χωρίς δημοψήφισμα θα έβαζαν μπροστά τα σχέδια για Grexit

«Οδηγηθήκαμε στον επώδυνο συμβιβασμό, τα είπαμε στο λαό και πορευόμαστε χωρίς να κρύβουμε τίποτα», είπε ο υπουργός για το δημοψήφισμα

«Το δημοψήφισμα ήταν κορυφαία στιγμή για την ελληνική κοινωνία. Αν δεν υπήρχε, μπορεί να έβαζαν μπροστά τα σχέδια του Grexit», υποστήριξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και ερωτηθείς για το εάν η πορεία μετά το δημοψήφισμα ήταν σωστή, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως «οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιανουάριο του 2015 ήταν στη σωστή κατεύθυνση».

Παραδέχτηκε, δε, ότι υπήρξε κόστος, αλλά όπως είπε «ήταν το αποτέλεσμα μιας ειλικρινούς προσπάθειας στη σωστή κατεύθυνση. Οδηγηθήκαμε στον επώδυνο συμβιβασμό, τα είπαμε στο λαό και πορευόμαστε χωρίς να κρύβουμε τίποτα».

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις Γκάλμπρέιθ, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε: «Το τι συζήταγε ο κ. Γκαλμπρέιθ με τον κ. Βαρουφάκη έχουν μια αξία για τον ιστορικό του μέλλοντος. Εγώ γνωρίζω τι κάναμε, ποια ήταν τα διλήμματα και τι επιλέξαμε να κάνουμε». Υπογράμμισε ότι «ήταν μεγάλες οι πιέσεις και από δυνάμεις που ήταν μέσα στο κόμμα».

Επέμεινε, μάλιστα, στο γεγονός ότι «διασφαλίστηκε η θέση της Ελλάδας εντός της ΕΕ» υπογραμμίζοντας πως «το να σκεφτούμε το απονενοημένο διάβημα, κινήσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο τη θέση και τη σχέση της χώρας με την ΕΕ, τις αποκρούσαμε».