Skip to main content

Σκουρλέτης: Η στάση του Μητσοτάκη για τη ΔΕΗ εξυπηρετεί συμφέροντα

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε «άκρως επικίνδυνο» το επιχείρημα περί μειωμένης χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας, κάνοντας λόγο για «ξεπούλημα».

Η στάση του κ. Μητσοτάκη είναι αποκαλυπτική και επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το όχημα εξυπηρέτησης συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων στο θέμα της ΔΕΗ, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί με κανέναν άλλο τρόπο να εξηγηθεί η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εισηγείται πράγματα, υπερακοντίζοντας θέσεις των δανειστών, όπως να πουληθεί ο ΑΔΜΗΕ κατά 66%, ενώ έχει ολοκληρωθεί το εναλλακτικό σχέδιο για τα δίκτυα της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο», επικρίνοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις θέσεις του στον τομέα της ενέργειας.

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλάει για τη ΔΕΗ, προηγουμένως οφείλει να δώσει απαντήσεις, ποιος π.χ. οδήγησε την εταιρεία σε υπερχρέωση με συνολικό δανεισμό 5 δισ. ευρώ που έγινε επί των ημερών προηγούμενων κυβερνήσεων. Δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αύξηση επί ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «άκρως επικίνδυνο» το επιχείρημα περί μειωμένης χρηματιστηριακής αξίας της εταιρείας, λέγοντας πως «αν τελικά μοναδική παράμετρος για να αξιολογήσεις τη ΔΕΗ είναι η χρηματιστηριακή της τιμή και εισηγηθείς η πώληση τμήματός της να γίνει στη βάση της χρηματιστηριακής τιμής, διαπράττεις έγκλημα τεράστιο. Είναι και επικίνδυνο να γίνει κάτι τέτοιο, αυτό οδηγεί στο ξεπούλημα».