Skip to main content

Σκουρλέτης: Να μην χαθεί η ευκαιρία για λύση στο θέμα με την ΠΓΔΜ

Βρισκόμαστε σε μια συγκυρία, όπου δημιουργείται η δυνατότητα να επιλυθεί το θέμα στη βάση μιας αμοιβαίας συμφωνίας, σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών.

Έκκληση να μην χαθεί η ευκαιρία που δίνεται για επίλυση του ζητήματος με την ονομασία της ΠΓΔΜ, έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον «Real Fm» και προσθέτοντας ότι έτσι θα αναβαθμιστούν η ελληνική οικονομία και η θέση της χώρας στα Βαλκάνια.

«Το θετικό είναι ότι βρισκόμαστε σε μια συγκυρία, όπου δημιουργείται η δυνατότητα να επιλυθεί αυτό το θέμα στη βάση μιας αμοιβαίας συμφωνίας. Αυτό το οποίο έχουμε ορίσει ως σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, με ένα επιθετικό προσδιορισμό. Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία. Διότι συμπίπτει και με μια προσπάθεια, που φαίνεται ότι έχει αποτελέσματα, η χώρα μας να σταθεί στα πόδια της, στο πεδίο της οικονομίας.

Άρα, το να επιλύσει αυτό το θέμα με την γειτονική χώρα της FYROM, θεωρώ ότι ανεβάζει την αξιοπιστία της στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Για το αν υπάρχει η πλειοψηφία στη Βουλή για να περάσει η λύση με την ονομασία, ο υπουργός υπογράμμισε, ότι στα εθνικά ζητήματα «έχουμε ανάγκη όχι για οριακές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, αλλά για ευρύτερες πλειοψηφίες», ενώ εκτίμησε ότι υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις από την παρούσα Βουλή, «αρκεί όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εντός του 2018, ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε ότι «ο εκλογικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει την τετραετία, άρα να πάμε το 2019, τον Σεπτέμβριο, στις εκλογές».

«Το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει για το 2018, πράγμα που φαίνεται πραγματοποιήσιμο. Δηλαδή, μία αισθητή αναπτυξιακή πορεία της χώρας, θα μας επιτρέψει -όσο πιο ισχυρή είναι αυτή η αναπτυξιακή προοπτική- να επανασχεδιάσουμε και ένα μέρος των δεσμεύσεών μας» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.