Skip to main content

Σκουρλέτης: Τελειώνουμε με το μνημόνιο χωρίς να χρειαστούμε νέο

Η προσπάθεια βελτίωσης της οικονομίας θα συνοδευτεί από την προσπάθεια εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος, δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

"Για πρώτη φορά θα ολοκληρωθεί ένα μνημονιακό πρόγραμμα χωρίς να υπάρχει ανάγκη να μπούμε σε ένα καινούριο" τόνισε από τη Βέροια ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

"Δε θα ακούσετε από εμάς πανηγυρισμούς με βάση την ολοκλήρωση του προγράμματος γιατί γνωρίζουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τη ζημιά που υπέστη η ελληνική κοινωνία από το 2010 και έπειτα", είπε.

Παράλληλα, υπογράμμισε, "καθώς θα επιβεβαιώνεται η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος αλλά και η ανάταξη της οικονομίας, καθώς θα γίνονται ισχυρότεροι οι ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης, να είστε βέβαιοι ότι αυτό που θα έχουμε κατά νου είναι να δούμε ένα μέρος των δεσμεύσεών μας της προηγούμενης φάσης, κάτω από το φως των νέων πραγματικοτήτων και συνθηκών που δημιουργούνται με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος".

"Ακόμη οφείλουμε πολλά ιδιαίτερα στον κόσμο της εργασίας, στους πιο αδύναμους, αυτούς που για μας αποτελούν προτεραιότητα. Που τα συμφέροντά τους κατά προετραιότητα θέλει να εκφράσει η παρούσα κυβέρνηση" πρόσθεσε, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιπλέον, τόνισε, ότι η προσπάθεια βελτίωσης της οικονομίας θα συνοδευτεί από την προσπάθεια εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος, της δημοκρατίας στην Ελλάδα. "Ενα από τα βασικά χαρακτηριστικά της προηγούμενης περιόδου, πέρα από τις αιτίες που οδηγήσαν στην οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία, ήταν η σήψη, η διαφθορά, η απαξίωση του πολιτικού κόσμου. Είναι, λοιπόν, μια παράλληλη μάχη που δίνουμε όλο αυτό το διάστημα, τα τελευταία χρόνια να αποκαλύψουμε σκάνδαλα, να σπάσουμε τους μηχανισμούς αναπαραγωγής τους, να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Και είναι μια ευκαιρία, τουλάχιστον στις πολιτικές δυνάμεις που διαχειρίστηκαν τις τύχες του τόπου τα τελευταία χρόνια, είναι μια ευκαιρία και αυτές να αυτοκαθαρθούν" υπογράμμισε.

Ωστόσο, επισήμανε, ότι αυτό ορισμένοι "φαίνεται πως δεν το αντιλαμβάνονται, γιατί η στάση τους είναι τέτοια που δεν διευκολύνει την ίδια τη δικαιοσύνη να πάει σε βάθος, να αποδοθούν ευθύνες και κυρίως να σπάσουν όλοι εκείνοι οι μηχανισμοί αναπαραγωγής των φαινομένων διαφθοράς, σήψης στα οποία η πατρίδα μας πρωταγωνίστησε".