Skip to main content

Σκουρλέτης: Παράθυρο για ανασύνθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας

Ο υπ. Εσωτερικών συμπλήρωσε μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει το Ποτάμι ως σύμμαχό του στη βάση συγκλίσεων σε ένα προγραμματικό πλαίσιο

«Θεωρώ ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασύνθεσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας», σχολίασε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης συμπληρώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει το Ποτάμι ως σύμμαχό του στη βάση συγκλίσεων σε ένα προγραμματικό πλαίσιο.

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί ο οδικός χάρτης που προβλέπεται στη συμφωνία των Πρεσπών και δεν θα φύγουμε ούτε βήμα από αυτό» ανέφερε ο υπουργός και εκτίμησε πως εξασφαλίζεται η απαιτούμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία των 151. «Το ενδεχόμενο των 180 δεν προκύπτει» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εάν υποχωρήσουν οι ενστάσεις που υπάρχουν από άλλα κόμματα τότε θα έχουμε αυξημένη πλειοψηφία».

«Η θέση των ΑΝΕΛ ήταν πάντα αυτή στο μακεδονικό» σημείωσε και υπογράμμισε πως το συγκυβερνών κόμμα βρίσκεται «σε ιδιότυπο ανταγωνισμό με τη ΝΔ προωθώντας εθνικολαϊκιστική ατζέντα για τη διεκδίκηση των ίδιων ψηφοφόρων. Αυτό το παιχνίδι των πολλαπλών απαντήσεων που δίνει ο Πάνος Καμμένος είναι επικίνδυνο για την κυβερνητική σταθερότητα» σχολίασε για να καταλήξει: «Έχουμε όμως όπλα στη φαρέτρα μας για ξεπεράσουμε αυτό το σκόπελο. Σημασία έχει να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο. Υπάρχουν πολλές εκδοχές, όπως η στήριξη της κυβέρνησης με ανοχή».

Τσιόδρας: Τουλάχιστον πρόκληση

Άμεση ήταν η απάντηση από πλευράς Ποταμιού στα περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκπρόσωπος Τύπου, Δημήτρης Τσιόρδας θέλησε να θυμίσει μια παλαιότερη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα που ίδρυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για συνεργασία με το Ποτάμι και θυμήθηκα την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, Σεπτέμβριο του '15 ότι: Είναι τουλάχιστον πρόκληση να παριστάνει τον πολέμιο της διαπλοκής, ο πρόεδρος του κόμματος που φτιάχτηκε κατ' εντολή συγκεκριμένων συμφερόντων. Δεν ισχύει πλέον;», σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού.