Skip to main content

Σκουρτόπουλος: Θα ανταποκριθούμε καλύτερα στη συνέχεια

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής ευχαρίστησε τους 16 διεθνείς παίκτες που έσπευσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη «γαλανόλευκη»

Τους 16 παίκτες που έσπευσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Εθνική ομάδα μπάσκετ, με Μεγάλη Βρετανία και Ισραήλ, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ευχαρίστησε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Μετά τις δύο νίκες για την εθνική, ο Ομοσπονδιακός προπονητής εξέφρασε την προσδοκία πως στο δεύτερο παράθυρο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα ανταποκριθεί καλύτερα. 

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη επί του Ισραήλ:

«Ολοκληρώσαμε πετυχημένα τα πρώτα δύο ματς. Το Ισραήλ έπαιξε ματς απ ζώνες και είχαμε χρόνο για να προετοιμαστούμε σε κάποιες λεπτομέρειες.

Στα πρώτα 3-4 λεπτά είχαμε νευρικότητα, αλλά μετά βρήκαμε ισορροπία και δεν είχαμε πρόβλημα. Δεν ήμασταν καλοί στο αμυντικό transition, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη πως είναι μια νέα ομάδα, με λίγο χρόνο προετοιμασίας και ένα ταξίδι 12 ωρών από την Αγγλία.

Ήταν ένα πολύ ωραίο απόγευμα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες μας, χρησιμοποιήσαμε 16 παίκτες και τα καταφέραμε. Ήταν απόλαυση για μένα. Από την πρώτη ημέρα είδα στα πρόσωπα των παιδιών τη χαρά και τη θέληση.

Το αποτέλεσμα των δύο αγώνων ήταν πολύ θετικό. Η νίκη επί της Μεγάλης Βρετανίας ήταν πολύ σημαντική. Πιστεύω πως στο δεύτερο παράθυρο θα ανταποκριθούμε καλύτερα, άσχετα ποιος θα έρθει, γιατί ο βασικός κορμός υπάρχει.

Περιμέναμε ότι θα υπήρχε καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο και ευχαριστούμε τον κόσμο. Μακάρι και τα δύο επόμενα ματς να γίνουν στην Κρήτη. Αν το παιχνίδι ήταν 1-2 ώρες αργότερα, είμαι βέβαιος πως θα ήταν κατάμεστο το γήπεδο».