Skip to main content

Παρευξείνια - Postbank χρηματοδοτούν τη δημιουργία Marriot στη Σόφια

Στόχος της I Tower είναι η δημιουργία ενός συγκροτήματος, που θα αποτελέσει τοπόσημο για τη Σόφια. Το πρώτο Marriott στη Βουλγαρία.

Συνολικά 58,3 εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσουν η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης του Ευξείνου Πόντου(Παρευξείνια) και η Postbank, θυγατρική της Eurobank στη Βουλγαρία(32 εκατ. και 26,3 εκατ. αντίστοιχα), για τη χρηματοδότηση της κατασκευής Marriott στη Σόφια, του πρώτου ξενοδοχείου της φημισμένης αλυσίδας, στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το δάνειο διάρκειας 12 μηνών, θα κατευθυνθεί στην I Tower Development JSC, μια εταιρεία ειδικού σκοπού με έδρα τη Βουλγαρία.

Η εταιρεία έχει ως στόχο την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης επιχειρηματικών και τουριστικών καταλυμάτων και συνεδριακών εγκαταστάσεων υψηλής ποιότητας, στη βουλγαρική πρωτεύουσα.

Η κατασκευή του ξενοδοχείου Marriott, με 232 δωμάτια θα ολοκληρωθεί το 2020. Στόχος της I Tower είναι η δημιουργία ενός συγκροτήματος, που θα αποτελέσει τοπόσημο για τη Σόφια και εκτός από το ξενοδοχείο Marriott θα περιλαμβάνει ακόμη πέντε εστιατόρια, μπουτίκ και πολυτελείς κατοικίες με θέα.

Η επένδυση δεν θα βελτιώσει μόνο τη ξενοδοχειακή υποδομή στη Σόφια, αλλά θα συμβάλλει σημαντικά και στη βουλγαρική οικονομία σε ότι αφορά φορολογικά έσοδα, άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας και αυξημένη δραστηριότητα στην τοπική κατασκευαστική βιομηχανία, τόνισε ο πρόεδρος της Παρευξείνιας, που ήταν και ο συντονιστής της συμφωνίας, Ουγκούρ Δελικανλί μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.

Συνολικά, η Παρευξείνια έχει υπογράψει στη Βουλγαρία 31 συμφωνίες για χρηματοδοτήσεις άνω των 350 εκατ.ευρώ.