Skip to main content

Σωφρονιστικός υπάλληλος και βαρυποινίτης ενεπλάκησαν σε άγρια συμπλοκή στη Λάρισα

Ένας βαρυποινίτης και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος της δικαστικής φυλακής Λάρισας ενεπλάκησαν στην αιματηρή συμπλοκή που έλαβε χώρα τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου σε νυχτερινό κέντρο της Λάρισα
Ένας βαρυποινίτης και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος της δικαστικής φυλακής Λάρισας ενεπλάκησαν στην αιματηρή συμπλοκή που έλαβε χώρα τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου σε νυχτερινό κέντρο της Λάρισας, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν δύο θαμώνες του κέντρου.

Ο 34χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθη από την αστυνομία στο πλαίσιο του αυτοφώρου μαζί με μία 23χρονη φοιτήτρια που ήταν παρούσα στη συμπλοκή, ενώ από την αστυνομία αναζητείται ο 36χρονος κρατούμενος και ένα ακόμη άτομο, που επίσης συμμετείχαν στο συμβάν.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις άνδρες μαζί με τη φοιτήτρια είχαν μπει στο νυχτερινό κέντρο στις 4.45 τα ξημερώματα όπου και είχαν αιματηρό καβγά με δύο αθίγγανους θαμώνες. Ο ένας εκ των αθιγγάνων δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι με τη λαβή όπλου, ενώ ο κρατούμενος πυροβόλησε τον άλλο, στον αριστερό γλουτό και το δεξιό μηρό. Μετά την πράξη τους, οι δράστες είχαν εξαφανιστεί, ενώ τα θύματα διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου ο 31χρονος που δέχθηκε τα πυρά στο πόδι χειρουργήθηκε και παρέμεινε για νοσηλεία, χωρίς η ζωή του να διατρέχει κίνδυνο.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας, Ταξίαρχος Βασίλης Χαλάτσης, ο 36χρονος κρατούμενος εκτίει ποινή κάθειρξης 17 ετών και πέντε μηνών για τα αδικήματα της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομης οπλοφορίας, απόπειρας εκβίασης και σύστασης συμμορίας και βρισκόταν εκτός φυλακής με 8ήμερη άδεια. Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή, ενώ μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το πώς βρέθηκαν μαζί στο νυχτερινό κέντρο ο κρατούμενος και ο σωφρονιστικός υπάλληλος της δικαστικής φυλακής Λάρισας.