Skip to main content

Σόιμπλε: Μη συνδέετε προσφυγικό και αξιολόγηση του προγράμματος

Εξαιτίας του προσφυγικού η Ελλάδα θα πρέπει να στηριχθεί, αλλά δεν πρέπει αυτό να συνδέεται με την εφαρμογή της συμφωνίας, τονίζει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Κατά της σύνδεσης του προσφυγικού και της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος τάχθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogroup.

Ο κ. Σόιμπλε εμφανίστηκε, πάντως, λιγότερο επιθετικός με την ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι εξαιτίας του προσφυγικού σαφώς η Ελλάδα θα πρέπει να στηριχθεί, αλλά αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν θα πρέπει κανείς να συνδέσει με την εφαρμογή όσων η μας έχει συμφωνήσει τον καλοκαίρι.

«Λόγω προσφυγικού, σαφώς, οφείλουμε να είμαστε γενναιόδωροι με την Ελλάδα. Αλλά αυτό δεν πρέπει να συνδέεται με την εφαρμογή του προγράμματος. Η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει αυτά στα οποία συμφωνήσαμε, προκειμένου η οικονομία της να επιστρέψει σε αναπτυξιακή πορεία. Δεν θα ασχοληθούμε και τόσο με την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup. Απλά θα ενημερωθούμε για την πρόοδο που έχει γίνει μέχρι σήμερα».