Skip to main content

Σοκ από τον θάνατο 42χρονης πρώην εργαζόμενης στα καταστήματα Καρυπίδη

Απλήρωτη από τον Ιανουάριο του 2016 και εκτός της αγοράς εργασίας, η 42χρονη από τα Γιαννιτσά βρισκόταν σε οικονομικό αδιέξοδο.

Σοκάρει η υπόθεση 42χρονης γυναίκας η οποία έβαλε τέλος στη ζωή της την Κυριακή 9 Ιουλίου στο σπίτι όπου διέμενε μαζί με τον αδελφό της στα Γιαννιτσά. Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα ήταν μία από τους 1.400 πρώην εργαζόμενους των καταστημάτων Καρυπίδη (πρώην Αρβανιτίδη), που δεν εργάζονται ούτε λαμβάνουν μισθούς και επιδόματα, ωστόσο δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας, ούτε και επίδομα επίσχεσης.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στη Voria.gr αστυνομικές πηγές, το άψυχο σώμα της βρέθηκε αιμόφυρτο στο μπάνιο του σπιτιού, με τραύματα από μαχαίρι στους καρπούς και στο λαιμό, ενώ κοντά της βρέθηκε και το μαχαίρι με το οποίο έβαλε τέλος στη ζωή της. Η 42χρονη άφησε πίσω της ένα σημείωμα, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, υποδηλώνει την έντονη συναισθηματική φόρτιση υπό την οποία βρισκόταν όταν το έγραφε. Στο σημείωμα δεν αναφέρονται οι λόγοι που την οδήγησαν στην αυτοχειρία.

Όπως επισήμαναν αστυνομικές πηγές. ο αδερφός της φέρεται να κατέθεσε ότι η 42χρονη γυναίκα φέρεται να παρουσίαζε τον τελευταίο χρόνο συμπτώματα βαριάς κατάθλιψης.

Ούσα απλήρωτη από τον Ιανουάριο του 2016 και εκτός της αγοράς εργασίας, η 42χρονη βρισκόταν σε οικονομικό αδιέξοδο, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε χάσει τον πατέρα της, ο οποίος επίσης φέρεται να έβαλε τέλος στην ζωή του. 

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη» πρώην Αρβανιτίδη, αναφέρεται πως ο θάνατός της «είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο και οδηγούν σε απελπισία τους εργαζόμενους».

Οι συνάδελφοι της εκλιπούσας εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στους συγγενείς της και τόνισαν πως «στο ίδιο αδιέξοδο έχουμε βρεθεί για πάνω από 1.5 χρόνο οι εργαζόμενοι της Καρυπίδης με την απληρωσιά, με το να βρισκόμαστε ανάμεσα στην ανεργία και την ομηρία από μέρους της επιχείρησης, με τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση ότι έκανε τα πάντα για να μας "σώσει"».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Σωματείου, Νόπη Μουστακίδου, δήλωσε στη Voria.gr πως οι εργαζόμενοι σκοπεύουν να προχωρήσουν άμεσα σε παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Με ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ του στο Facebook, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, τοποθετήθηκε επί του θέματος, επιρρίπτοντας ευθύνες στην δικαιοσύνη.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του αναγράφονταν τα εξής:

«Αυτοκτονία εγκλωβισμένης εργαζόμενης του Καρυπίδη στα Γιαννιτσά, ήταν 15 μήνες απλήρωτη. Ακούει κανείς εισαγγελέας; 15 μήνες απλήρωτη. 170 μηνύσεις έχουν υποβληθεί σε βάρος του Καρυπίδη. Καμία αντίδραση. Οι εργαζόμενοι απλήρωτοι κσι ο τύπος κυκλοφορεί ελεύθερος,"επενδύει" αλλού και να τα αποτελέσματα. Δικαιοσύνη ακούς; Είναι τελικά η οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών βλαπτική μεταβολή κύριοι αδέκαστοι. Τι λέτε τώρα; Δικαιοσύνη ακούς;».