Skip to main content

ΣΟΚ: Σταματάει η καθημερινή έκδοση του «Αγγελιοφόρου»

Την αναστολή της καθημερινής έκδοσης του «Αγγελιοφόρου» και την απόλυση 55 υπαλλήλων γνωστοποιεί στην ΕΣΗΕΜ-Θ η «Εκδοτική Βορείου Ελλάδας».

Σαν βόμβα έσκασε στον δημοσιογραφικό κόσμο της Θεσσαλονίκης η επιστολή που απέστειλε στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) η «Εκδοτική Βορείου Ελλάδας», ιδιοκτήτρια εταιρεία της  εφημερίδας «Αγγελιοφόρος»,  με την οποία γνωστοποιεί την απόφασή της να αναστείλει, μέσα στον Δεκέμβριο, την καθημερινή έκδοση και να διατηρήσει μόνο το κυριακάτικο φύλλο. Να σημειωθεί πως αναστέλλονται και οι εκδόσεις όλων των περιοδικών.

Παράλληλα, όπως ενημερώνει, θα προχωρήσει σε απολύσεις συνολικά 55 υπαλλήλων που εργάζονται στην εφημερίδα, από τους οποίους οι 32 είναι δημοσιογράφοι, οι 17 διοικητικοί υπάλληλοι και οι 6 τεχνικοί.

Τέλος, η διοίκηση της εταιρείας ζητεί συνάντηση με το προεδρείο της ΕΣΗΕΜ-Θ τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα, καθώς και ενημερώνει ότι είναι ανοιχτή σε εναλλακτικές προτάσεις για το μέλλον της εφημερίδας, που θα διασφαλίζουν το ίδιο οικονομικό αποτέλεσμα.