Skip to main content

Σοκ: Αρχιμανδρίτης κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 5χρονου

Στην κατάθεσή του ο 5χρονος περιγράφει με φρικιαστικές λεπτομέρειες τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε από τον αρχιμανδρίτη. Τι λέει ο πατέρας του.

Αποτροπιασμό προκαλεί το έγγραφο της κατάθεσης ενός ανηλίκου, βάση του οποίου αρχιμανδρίτης της Βορείου Ελλάδος κατηγορείται για την σεξουαλική κακοποίηση του 5χρονου.

Στο έγγραφο, το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης», ο 5χρονος περιγράφει με φρικιαστικές λεπτομέρειες τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε από τον αρχιμανδρίτη και έναν ακόμη άνδρα μέσα στο μοναστήρι.


Πηγή: fonirodopis.gr

Σημειώνεται ότι η διερεύνηση της καταγγελίας βρίσκεται ακόμα στο προκαταρκτικό στάδιο.

Τι λέει ο πατέρας του 5χρονου

«Μου κατέστρεψε το παιδί μου, εδώ και δύο χρόνια παλεύω να βρω το δίκιο μου και κανείς δε με άκουγε, επιτέλους ελπίζω η Δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει και να τιμωρήσει αυτόν τον άνθρωπο. Το μόνο που ζητάω είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να δικαιωθεί το παιδί μου και μαζί με αυτό και όλα τα παιδιά που έχουν βρεθεί στη θέση του και φοβούνται να μιλήσουν. Είναι φρικτό αυτό που μας συνέβη εύχομαι να μη το ζήσει άλλος άνθρωπος στην οικογένειά του», λέει ο πατέρας του μικρού στο protothema.gr.

«Η υπόθεση είναι ακόμη σε εξέλιξη. Το θετικό είναι ότι επιτέλους μετά από έναν αγώνα που κάνει ο πατέρας του μικρού εδώ και δύο χρόνια βρίσκει βήμα και δημοσιοποιείται η υπόθεση αυτή. Δημοσιοποιήθηκε η κατάθεση του μικρού μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση της προκαταρκτικής εξέτασης αφού η υπόθεση έλαβε χώρα δύο χρόνια πριν, τον Ιούνιο του 2014. Ο πατέρας κάνει αγώνα δρόμου να τον ακούσουν οι αρχές και οι δικαστικοί φορείς, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, τόσο καιρό, εκείνος έκανε αγώνα με πολλά εμπόδια. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη δε μπορούμε να δώσουμε ακόμη περισσότερα στοιχεία από εδώ και πέρα, στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε πολύ καλά ότι πρέπει να προστατευθεί αυτό το παιδί που έπαθε όλα όσα έπαθε και να τιμωρηθεί αυτός που τα έκανε. Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο και κανείς δεν είναι υπεράνω αυτού δε μπορεί κανείς να κρύβεται πίσω από τα ράσα και να εκμεταλλεύεται τη θέση του και την εμπιστοσύνη που απορρέει από αυτήν για να κάνει παράνομες πράξεις ιδίως σε βάρος ανυπεράσπιστων παιδιών", λέει η δικηγόρος του πατέρα του μικρού αγοριού κ. Ζαχαρούλα Τρίελλα στο protothema.gr.