Skip to main content

Σοκ στο πανελλήνιο από τον αστυνομικό που στραγγάλισε την κόρη του

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η υπόθεση δολοφονίας ενός 7χρονου κοριτσιού από τα χέρια του ίδιου του πατέρα, αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η υπόθεση δολοφονίας ενός 7χρονου κοριτσιού από τα χέρια του ίδιου του πατέρα, αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Ο 47χρονος οδηγήθηκε το μεσημέρι στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Ιωάννα Ζωγράφου, η οποία του απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή. Ο 47χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το μεσημέρι.

Ο αστυνομικός παραδέχθηκε την αποτρόπαια πράξη του και δήλωσε σοκαρισμένος. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με συγγενικά του πρόσωπα, ο 47χρονος λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, λόγω της μανιοκατάθλιψης που έπασχε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο παιδοκτόνος είπε πως σκότωσε το παιδί έκανε φασαρία μετά από το σχολείο. Τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης «δείχνουν» ότι ο θάνατος της μικρής προήλθε από ασφυξία, γεγονός που ενισχύει την αρχική εκτίμηση ότι ο 47χρονος στραγγάλισε την ανήλικη κόρη του.

Ο 47χρονος αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ., που ο ίδιος ενημέρωσε τις αρχές για την αποτρόπαια πράξη του, κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και αναμένεται να οδηγηθεί την Τετάρτη στον εισαγγελέα.

Η σύζυγός του έλειπε εκείνη την ώρα από το σπίτι, όπως επίσης το -ηλικίας ενός έτους- μικρότερο παιδί τους. Μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, ο ίδιος επικοινώνησε με την Άμεση Δράση, την οποία κάλεσε να στείλει αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή. Μόλις η μητέρα έμαθε τι είχε συμβεί, φώναζε το όνομα της 7χρονης και ζητούσε να σκοτώσουν το σύζυγό της για την πράξη του.

Ο αστυνομικός που υπηρετεί στα ΜΑΤ Θεσσαλονίκης, επέστρεψε πριν από λίγες μέρες στην υπηρεσία του, έπειτα από πολύμηνη άδεια ανατροφής που είχε λάβει, λόγω της γέννησης του δεύτερου παιδιού του. Σύμφωνα με συναδέλφους του, ήταν δυσαρεστημένος καθώς επέστρεφε σε μάχιμο πόστο και όχι στη θέση που είχε πριν την άδεια, ως σκοπός στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, δεν είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν την υπηρεσία του για κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετώπιζε πριν από δέκα και πλέον χρόνια προβλήματα άγχους, αλλά έκτοτε δεν φαίνεται να αναφέρθηκε κάποιο ψυχοσωματικό πρόβλημα.

Η κηδεία του άτυχου κοριτσιού θα γίνει στις 5 το απόγευμα στον ΙΝ Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη.