Skip to main content

Σολτς: Στο τέλος Ιουνίου οι αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους

Απέφυγε να διαψεύσει ότι η Γερμανία εμφανίζεται να ζητά αυστηρούς όρους για την ελάφρυνση του χρέους και για την μεταμνημονιακή περίοδο.

Στο τέλος Ιουνίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους και το πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας διαμηνύει μέσω της εφημερίδας των Νέων ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

«Περιμένω τις τελευταίες αξιολογήσεις και τις τελικές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα και θα μας δώσουν την ευκαιρία στο τέλος Ιουνίου να δούμε πως θα τελειώσουμε με το πρόγραμμα, πως θα είναι το μέλλον ,πως θα οργανωθεί η μεταμνημονιακή περίοδος και τι θα προβλέπεται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Όλαφ Σολτς απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Απέφυγε να διαψεύσει ότι η Γερμανία εμφανίζεται να ζητά αυστηρούς όρους για την ελάφρυνση του χρέους και για την μεταμνημονιακή περίοδο.

«Δεν είναι εύκολο να πούμε ποιο θα είναι ακριβώς το αποτέλεσμα των συζητήσεων. Αυτό που είναι απολύτως ξεκάθαρο είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία για μια καλή απόφαση και η εξέλιξη αυτή έχει προετοιμαστεί με την ισχυρή ατζέντα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Σχετικά με την πορεία των διαβουλεύσεων με το ΔΝΤ ο Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι «συζητάμε τις συγκυρίες για να πάρουμε αποφάσεις» επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι οι συζητήσεις μεταξύ εκπροσώπων των ευρωπαίων πιστωτών και του ΔΝΤ συνεχίζονται την εβδομάδα αυτή σε μια ακόμη προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ του Ταμείου και του Βερολίνου