Skip to main content

Σόουζα: Αν δεν πίστευα στην άνοδο δεν θα ήμουν στον Άρη

«Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα, με φανατικό κόσμο. Πρέπει να το συνειδητοποιούσαμε όλοι μας», δήλωσε ο 24χρονος αμυντικός των «κιτρινόμαυρων»

Για τη μάχη που δίνει ο Άρης ώστε να καταφέρει να ανέβει στη Super League μίλησε στην εφημερίδα «Arena» ο Ούγκο Σόουζα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 24χρονος αμυντικός των «κιτρινόμαυρων»:

«Οφείλουμε να επικεντρωθούμε στον στόχο μας, γιατί αν κερδίσουμε όλα τα ματς που απομένουν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα ανέβουμε. Το πιστεύω, αλλιώς δεν θα ήμουν εδώ».

Τρεις μήνες και πλέον στην Θεσσαλονίκη, έχει καταλάβει την νοοτροπία του Άρη;

«Πρώτα απ΄όλα Άρης σημαίνει… πάθος! Είναι μία μεγάλη ομάδα, με φανατικό κόσμο. Πρέπει να το συνειδητοποιούσαμε όλοι μας απόλυτα. Να δίνουμε το 100% του εαυτού μας. Κάθε παίκτης που φοράει αυτή τη φανέλα πρέπει να ξέρει την ευθύνη του να παίζει στον Άρη και να δίνει το απόλυτο για να εξασφαλίζουμε τις νίκες».

Εύκολη ή δύσκολη η απόφασή σου να αποδεχτείς την πρόταση τον περασμένο Γενάρη;

«Πριν έρθω στην Ελλάδα πήρα πληροφορίες. Μίλησα με πολύ κόσμο που μου είπαν πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Άρης και πόσο καλό θα κάνει στην καριέρα μου. Ξέρω ότι είναι δύσκολο για τον κόσμο, ακόμα και για εμάς τους παίκτες να παίζουμε σε αυτή την κατηγορία, αλλά ας κάνουμε λίγο υπομονή ακόμα».

Πρώτη σου εμπειρία με τον Άρη, κόντρα στον Ολυμπιακό. Εντυπώσεις;

«Ήταν κάτι το μοναδικό. Η ατμόσφαιρα του γηπέδου ήταν αυτή που θέλει να βλέπει κάθε ποδοσφαιριστής. Είμαι τυχερός που την βίωσα με το… καλημέρα στην ομάδα».

«Με συγκινεί ο κόσμος…»

Η μετεγγραφή του δεν προκάλεσε… ντόρο. Αντίθετα, έτυχε μεγάλης αμφισβήτησης, λόγω των λιγοστών του συμμετοχών τον τελευταίο 1,5 χρόνο, με τον Ίβηρα αμυντικό να τονίζει επ΄ αυτού: «Ξέρω την ποιότητά μου, πάντα πίστευα στον εαυτό μου. Στο Βέλγιο την πρώτη χρονιά έπαιζα συνέχεια. Είχα ένα σοβαρό τραυματισμό πέρσι και ήμουν εκτός για εννιά μήνες σχεδόν. Ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθειά μου και είναι πολύ τιμητικό για μένα, όταν έρχεται και μου το δείχνει, όπου τον συναντάω. Με συγκινεί η αγάπη του».

Κεντρικός αμυντικός ή στη μεσαία γραμμή;

«Παίζω όπου θέλει ο προπονητής μου, δίνω το καλύτερο μου εαυτό όποια κι αν είναι η επιλογή του».

Νιώθετε μεγάλη πίεση;

«Υπάρχει μεγάλη πίεση, αλλά αυτό είναι καλό και δημιουργικό. Θέλω να ξέρει ο κόσμος ότι είναι σημαντικό για εμάς να είναι δίπλα μας. Η καλή πίεση μας βοηθάει. Την έχουμε ανάγκη για να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι.Ήρθα για να παίξω με τον Άρη στην πρώτη κατηγορία. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση στην καριέρα μου. Θέλω διακαώς να το πετύχουμε γιατί όνειρό μου πλέον με την ομάδα είναι να βλέπω το γήπεδο γεμάτο κάθε Κυριακή».

Πως βλέπεις τον τρόπο με τον οποίο κερδίζουν κάποιες ομάδες;

«Είναι όντως περίεργο για μένα η εύνοια ορισμένων ομάδων, αν και το έχω συναντήσει ξανά στην καριέρα μου, όχι βέβαια σε αυτό το βαθμό. Επίσης όλοι όταν παίζουν ενάντια στον Άρη τα δίνουν όλα, έχουν πάντα υψηλό κίνητρο».

Στον Άρη πρόλαβες και συνεργάστηκες με δύο προπονητές…

«Οι Νίκος Αναστόπουλος και Νίκος Κωστένογλου είναι δύο σπουδαίοι προπονητές για μένα. Καταλαβαίνουν πλήρως το ποδόσφαιρο, με πίστεψαν και με βοήθησαν. Εμείς, όμως, οι παίκτες πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας, ανεξαρτήτως προπονητή».