Skip to main content

Σουλτς για τον ανασχηματισμό: Καμία επιλογή δεν αποκλείεται

Ο αρχηγός του SPD θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και με τους αρχηγούς κομμάτων ώστε να συζητηθεί ο μεγάλος συνασπισμός

«Καμία επιλογή δεν αποκλείεται, ενδεχομένως να υπάρξει μια άνευ προηγουμένου κατάσταση για την Ομοσπονδιακή Γερμανία», δήλωσε πριν από λίγο ο Μάρτιν Σουλτς.

Υπενθυμίζεται πως ο αρχηγός των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και με τους αρχηγούς των κομμάτων τα οποία θα μπορούσαν να σχηματίσουν μεγάλο συνασπισμό (CDU/CSU, SPD).

«Το SPD δεν βρίσκεται σε εύκολη κατάσταση. Κανείς δεν γνωρίζει πού θα οδηγήσει η συζήτηση με τον Πρόεδρο. Εάν η συζήτηση την Πέμπτη συνοδευθεί από τόσο ισχυρές απαιτήσεις, όπως συνέβη με τις συζητήσεις για την "Τζαμάικα", θα είναι για μας δύσκολο. Βασιζόμαστε στη δύναμη των επιχειρημάτων μας», δήλωσε ο κ. Σουλτς και πρόσθεσε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα συγκληθεί εκ νέου το προεδρείο του κόμματος προκειμένου να αξιολογήσει την συζήτηση υπό τον Πρόεδρο Σταϊνμάιερ.

Ο ίδιος πάντως θεωρεί ότι θα ακολουθήσουν και απευθείας συνομιλίες με το CDU.