Skip to main content

Σουρωτή: Νέα γενική συνέλευση για την ΑΜΚ των 4,6 εκατ ευρώ

Δεν εγκρίθηκε το Πληροφοριακό Δελτίο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η εταιρεία αναγκάζεται σε επανάληψη όλης της διαδικασίας.

Αναπόφευκτη καθυστέρηση προκύπτει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της "Σουρωτή Α.Ε." καθώς το σχετικό Πληροφοριακό Δελτίο που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν πήρε την αναμενόμενη έγκριση.

Για το λόγο αυτό, η «Σουρωτή», που έχει περάσει στον έλεγχο της  «Belterra» του ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, θα πρέπει βάσει του νόμου περί ανωνύμων εταιρειών αλλά και του καταστατικού της εταιρείας, να θέσει εκ νέου το θέμα προς έγκριση στη γενική συνέλευση των μετόχων. Η έκτακτη γενική συνέλευση που αφορά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 4,6 εκατομμύρια, ορίσθηκε για την Πέμπτη 15 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είχε αποφασιστεί, μετά από εισήγηση και αίτημα της πλευράς Σαββίδη, στην συνέλευση των μετόχων της 20ης Ιανουαρίου 2017. Σκοπός της αύξησης μ.κ. είναι η χρηματοδότηση της πρώτης φάσης του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης που κυρίως αφορά πάγιο εξοπλισμό.

Η «Σουρωτή», αν και μη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, οφείλει να καταθέσει Πληροφοριακό Δελτίο στην Ε.Κ. επειδή ο μεγάλος αριθμός μετόχων της, την κατατάσσει στις εταιρείες δημοσίου ενδιαφέροντος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δελτίο της «Σουρωτή» δεν εγκρίθηκε επειδή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ζήτησε πρόσθετες διευκρινίσεις και στοιχεία και υπήρξε ζήτημα ανταπόκρισης εντός εύλογου χρόνου.

Εξ’ αυτού η εταιρεία αναγκάζεται να επαναλάβει την όλη διαδικασία η οποία όμως αυτή τη  φορά αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πολύ μικρότερους χρόνους αφού είναι ουσιαστικά έτοιμο το Πληροφοριακό Δελτίο, ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το θέμα της ΑΜΚ θα περάσει από την γενική συνέλευση καθώς σήμερα ο όμιλος Σαββίδη ελέγχει ακόμη μεγαλύτερο μετοχικό μερίδιο. Στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη γενική συνέλευση η «Belterra» απέκτησε επιπλέον ποσοστό 10,9% που ήταν ιδιοκτησίας του Δήμου Θέρμης, αυξάνοντας το μετοχικό της πακέτο σε 59,16%.

Υπενθυμίζεται ότι στη γενική συνέλευση της 20ης/1/2017, όλοι οι θεσμικοί μέτοχοι είχαν υπερψηφίσει την πρόταση της διοίκησης της εταιρείας, πλην της Coca Cola HBC που απείχε.