Skip to main content

Σοβαρότητα και ψυχραιμία συνιστά η Λευκωσία απέναντι στην Τουρκία

Οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας και η δραστηριότητα της πετρελαϊκής εταιρείας συνεχίζονται κανονικά, τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Παρακολουθούμε στενά τις ενέργειες της Τουρκίας, αυτό που απαιτείται είναι σοβαρότητα, ψυχραιμία και λίγα λόγια, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας τις κινήσεις της Τουρκίας για την έναρξη των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι «δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τις ενέργειες της Τουρκίας», διαβεβαιώνοντας πως «οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας και η δραστηριότητα της πετρελαϊκής εταιρείας συνεχίζονται κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα».

Ερωτηθείς για πού βρίσκεται το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Μπαρμπαρός, απάντησε πως δεν φαίνεται να κατευθύνεται τελικά στον κόλπο της Μόρφου, προσθέτοντας ότι η κυπριακή κυβέρνηση παρακολουθεί τις ενέργειες του πλοίου.

Σημειώνεται ότι το τουρκικό σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός» απέπλευσε την Παρασκευή από το λιμάνι της Σινίφκης, λίγες ώρες μετά από τις δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου περί διενέργειας ερευνών στον συγκεκριμένο κόλπο, ως αντίδραση στη γεώτρηση στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ.