Skip to main content

Σπατάλη ανθρώπινου δυναμικού καταγγέλλουν οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί τονίζουν ότι γίνεται σπατάλη ανθρώπινου δυναμικού λόγω μη ορθολογικής διαχείρισής του ενώ μιλούν και για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας.

Προβλήματα στη διαχείριση των θεμάτων που αφορούν το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών αναφέρει, με ανακοίνωσή του, ότι «παρά τις εξαγγελίες περί αναδιάρθρωσης και εξοικονόμησης δύναμης, η πραγματικότητα βοά καθώς τα Αστυνομικά Τμήματα 'πρωτοπορούν' στην ανεπάρκειά τους, αστυνομικές δυνάμεις κατασπαταλώνται λόγω μη ορθολογικής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, εργασιακές συνθήκες απαράδεκτες, άγχος, ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το αύριο εντός κι εκτός αστυνομίας, είναι η εικόνα που βιώνουμε όλοι όσοι, χωρίς παρωπίδες, αγωνιούμε για το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας».

Μάλιστα, η ΠΟΑΣΥ, αφού εύχεται ταχεία ανάρρωση στον 52χρονο επιχειρηματία, καλεί «τη συντεταγμένη Πολιτεία να αντιληφθεί τις δικές της ευθύνες και εφόσον πράγματι επιδιώκει την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου, να αποδείξει εμπράκτως την απαιτούμενη αποφασιστικότητά της για την ανάταση του αστυνομικού συστήματος στη χώρα μας».