Skip to main content

Σπείρα νεαρών έκανε «φύλλο και φτερό» 21 σπίτια σε Θεσσαλονίκη-Δράμα

Η λεία τους αφορά σε χρηματικά ποσά που ξεπερνούν τα 8.500 ευρώ και αντικείμενα η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σε τουλάχιστον 34.600 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από επισταμένη και πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συμμορία, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πλήθος διαρρήξεων οικιών στους Νομούς Θεσσαλονίκης και Δράμας και σε κλοπή κρατικής πινακίδας κυκλοφορίας.

Πρόκειται για Έλληνες ηλικίας 35, 34 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων  σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και αντίσταση.

Σημειώνεται ότι, ο πρώτος εξ’ αυτών βρίσκεται ήδη κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης για διάπραξη συναφών αδικημάτων, ενώ ο 26χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο των ερευνών, για αντίσταση.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι, τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου - Μαρτίου 2016, διέπραξαν 18 διαρρήξεις οικιών και μία κλοπή κρατικής πινακίδας κυκλοφορίας στο Νομό Θεσσαλονίκης, καθώς και τρεις διαρρήξεις οικιών στο Νομό Δράμας. Για την προσέγγιση των στόχων και τη διαφυγή τους, χρησιμοποιούσαν όχημα ιδιοκτησίας της αδερφής του συλληφθέντα.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των 34χρονου και 26χρονου, όπου εντοπίστηκαν 2.400 ευρώ και ηλεκτρονικές συσκευές.

Η λεία τους περιλαμβάνει το συνολικό χρηματικό ποσό των 8.715 ευρώ και αντικείμενα η χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται σε 34.620 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.