Skip to main content

Σπυράκη: Ο τελευταίος ανασχηματισμός της κυβέρνησης

Ανακυκλώνονται πρόσωπα από το παρελθόν που έχουν δώσει εξετάσεις αποτελεσματικότητας και έχουν κριθεί, τόνισε η Μαρία Σπυράκη.

Η Νέα Δημοκρατία περιμένει τον τελικό ανασχηματισμό που θα είναι η λαϊκή ετυμηγορία στις κάλπες, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, σημειώνοντας πως «ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να βρει πρόσωπα τα οποία θεωρεί ότι θα προσθέσουν στην κυβέρνησή του λίγο ακόμη χρόνο ζωής».

«Δεν έχει, όμως, καμία σημασία ποιοι μπαίνουν πλέον σε αυτό το κυβερνητικό σχήμα. Ανακυκλώνονται πρόσωπα από το παρελθόν που έχουν δώσει εξετάσεις αποτελεσματικότητας και έχουν κριθεί», επεσήμανε.

Μιλώντας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Αθήνα 9.84» και «Focus», η κ. Σπυράκη ανέφερε πως πρόκειται για τον τελευταίο ανασχηματισμό «μιας Κυβέρνησης η οποία ξεκίνησε επενδύοντας στο λαϊκισμό και στο ψέμα. Δημιούργησε εντυπώσεις υποσχόμενη στους πολίτες τα πάντα, και κατέληξε έχοντας υπογράψει μέτρα  για μετά τη θητεία της, έχοντας υπογράψει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% έως το ‘22 και 2,2% για πολλά χρόνια μετά, έχοντας υπογράψει την υποθήκη της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια και έχοντας στην πραγματικότητα αποτρέψει την ανάκαμψη της Ελλάδος που πλέον όλοι συνομολογούν ότι είχε ξεκινήσει από το τέλος του ‘14».

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως «ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στις 29 Μαΐου στη γ.γ. του ΣΕΒ σημειώνοντας: εφόσον υπάρχει συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων και εφόσον η κατάσταση αυτή εξυπηρετεί και τους δύο- η λελογισμένη αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να γίνει. Αυτό άλλωστε προβλέπει ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ με υπουργό τον Γ. Βρούτση. Αυτό το νόμο πάει να εφαρμόσει η κυβέρνηση»

Τέλος, για την ενισχυμένη παρουσία των ΑΝΕΛ στο νέο κυβερνητικό σχήμα, τόνισε: «Αυτούς ξέρουν, αυτούς εμπιστεύονται. Οι διακηρύξεις Καμμένου για αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα μικρή σημασία έχουν. Η υπογραφή της Συμφωνίας παράγει αποτελέσματα».