Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
x

ΣΠΥΡΑΚΗ: ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ο γενικός διευθυντής του Παπαγεωργίου να επιλέγεται με βάση τα κριτήρια του υπουργού, είπε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου γίνεται μία πρωτοφανής επιχείρηση άλωσης από την κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus, η ίδια έκανε λόγο για ένα νοσοκομείο-πρότυπο, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία δωρητή. Όπως είπε, η σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ δωρητή και Δημοσίου είχε ως αποτέλεσμα 18 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας και μεγάλης προσφοράς».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ο γενικός διευθυντής του Παπαγεωργίου να επιλέγεται με βάση τα κριτήρια του υπουργού και εν τέλει να υπακούει στον υπουργό. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, γιατί θα καταλήξει δυστυχώς να λειτουργεί, όπως πολλά άλλα δημόσια νοσοκομεία», ανέφερε η κ. Σπυράκη.

Όπως είπε, σημασία έχει το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε οι πολιτικοί στους πολίτες, που έχουν διάθεση να προσφέρουν στην κοινωνία. Ας μην ξεχνάμε, ότι η δωρεά του ιδρύματος Παπαγεωργίου έχει ένα πολύ σημαντικό θετικό αποτύπωμα στη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα.

Αναφορικά με τη χθεσινή συνάντηση Κουμουτσάκου-Κοτζιά και την άρνηση του κ. Μητσοτάκη να ενημερωθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών, η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεσμικά, ενημερώνεται από τον πρωθυπουργό. Ο κ. Κοτζιάς ευχαρίστως να ενημερώσει τον κ. Κουμουτσάκο».

Σχετικά τέλος με την Συνταγματική Αναθεώρηση η κ. Σπυράκη υπογράμμισε ότι «αν συμφωνήσουμε στη μικρή αναθεώρηση που προτείνει η κ. Γεννηματά, θα στείλουμε στις καλένδες το θέμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και αναθεώρηση Συντάγματος, όπως ξέρετε, δεν μπορεί να γίνεται κάθε τρεις και λίγο.

Θέλουμε να αναθεωρηθεί το άρθρο 16, το οποίο η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρούμε εγκληματικό. Επίσης έχει πολύ μεγάλη σημασία η αναθεώρηση του άρθρου 86, του νόμου περί ευθύνης υπουργών».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ