Skip to main content

Σπίρτζης: Ο ΟΑΣΘ έτρωγε επί 60 χρόνια τα λεφτά του ελληνικού λαού

Ο «παλιός» ΟΑΣΘ ήταν οργανισμός τριτοκοσμικής χώρας για να αναπαράγονται συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι της Θεσσαλονίκης, ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών.

Ο ΟΑΣΘ έτρωγε επί 60 χρόνια τα λεφτά του ελληνικού λαού για να είναι εξασφαλισμένοι οι μέτοχοί του, τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στον ρ/σ Alpha 98,9, εξαπολύοντας επίθεση στη ΝΔ.

«Ο "παλιός" ΟΑΣΘ, είναι ένας καθρέφτης για αυτά που υπερασπίζεται η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης», υποστήριξε ο κ. Σπίρτζης, κάνοντας λόγο για έναν «στρεβλό, κρατικοδίαιτο, μονοπωλιακό οργανισμό».

Κατά τον υπουργό, το προηγούμενο καθεστώς δείχνει ότι επρόκειτο για έναν «οργανισμό τριτοκοσμικής χώρας για να αναπαράγονται συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι της Θεσσαλονίκης και να τροφοδοτούνται με διάφορους τρόπους».

«Έχετε ξαναδεί εσείς μια εταιρεία ιδιωτική να έχουν επενδύσει 20 εκατομμύρια οι μέτοχοί της, τα οποία προέρχονται από το ποσοστό της επιδότησης που τους δίνει το κράτος και να έχει επιδοτηθεί στο ίδιο χρονικό διάστημα με 2 δις;», σχολίασε δηκτικά ο κ. Σπίρτζης.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ για την ανανέωση της σύμβασης του ΟΑΣΘ το 2008, καθώς και για το ότι «δεν πήραν την περιουσία του ΟΑΣΘ όπως προβλεπόταν από τη σύμβαση, στο ελληνικό δημόσιο το 2010»

«Η διαφορά μας είναι ότι δεν αντιμετωπίζουμε τη Θεσσαλονίκη ως χωριό, ούτε ως "κλειστά κυκλώματα Θεσσαλονίκης" και σημειολογικά αυτό δείχνει και η τοποθέτηση του κ. Παππά στη θέση του προέδρου με μηδενική αμοιβή», κατέληξε ο κ. Σπίρτζης.