Skip to main content

Σπίρτζης σε Σαρίδη: Ποια πρόταση αρνήθηκαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη είχε συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη για τον ΟΑΣΘ.

«Εποικοδομητικός διάλογος, που παρά τις εντάσεις και τους υψηλούς τόνους ίσως να οδηγήσει σε τελική λύση για τον ΟΑΣΘ», πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, ανάμεσα στον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων σε συνέχεια πρωτοβουλιών του «για την επίλυση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πόλης από την αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει το Νόμο, απαίτησε να ενημερωθεί από τον υπουργό Μεταφορών κ. Σπίρτζη για τους λόγους που δεν προχώρησε η πρόταση που πρόσφατα έκανε ο υπουργός στους εργαζομένους και στην διοίκηση του ΟΑΣΘ».

Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με τον κύριο Σαρίδη, ήταν στην σωστή κατεύθυνση και θα αποκαταστούσε την ομαλότητα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός ζήτησε από την διοίκηση να του καταθέσει μια εγγυητική επιστολή και εκείνος στην συνέχεια θα ενέκρινε την εκταμίευση του ποσού για την κάλυψη των δεδουλευμένων των εργαζομένων έως και τον περασμένο Ιούλιο. Αμέσως μετά θα ξεκινούσε ο διάλογος για την εξεύρεση οριστικής λύσης. Όπως αναφέρει ο κ.Σαρίδης, ο υπουργός ισχυρίστηκε πως οι εργαζόμενοι το αρνήθηκαν αυτό ίσως υπό τις οδηγίες της διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Από ότι φαίνεται αυτή η πληροφορία οδήγησε στην έκρηξη του βουλευτή, ο οποίος υπενθύμισε σε πολύ έντονο ύφος στον υπουργό «την ευθύνη που φέρει όχι απέναντι στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ και την διοίκηση του αλλά πρωτίστως απέναντι στους ίδιους τους Θεσσαλονικείς».

Μάλιστα του ζήτησε έντονα να «προχωρήσει σε άλλες λύσεις άμεσα, οι οποίες υπάρχουν και είναι γνωστές μέχρι να μπορέσει να κάνει αυτό που επιβάλλει η νομοθεσία, δηλαδή το κόψιμο του ομφάλιου λώρου αυτού του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού οργανισμού».

«Η ασυδοσία στον ΟΑΣΘ είναι γνωστή και πρέπει να κοπεί με το μαχαίρι. Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση που κρατά ομήρους τους Θεσσαλονικείς. Ανάμεσα στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων ενός ιδιωτικού οργανισμού που λυμαίνεται το δημόσιο εδώ και δεκαετίες με την στήριξη των κομμάτων της μεταπολιτευτικής διαπλοκής και τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης είναι αντισυνταγματικό να στηρίζουμε τα πρώτα εις βάρος των δεύτερων.

»Από την άλλη υπάρχουν προσωρινά βιώσιμες εναλλακτικές επιλογές οι οποίες θα πρέπει να προτιμηθούν μέχρι να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Μοναδικός υπεύθυνος να προχωρήσει στην εφαρμογή άμεσης λύσης είναι ο κύριος Σπίρτζης ο οποίος πρέπει να αδιαφορήσει για το πολιτικό κόστος και να πράξει το καθήκον του απέναντι στους Θεσσαλονικείς», τόνισε ο κ. Σαρίδης.