Skip to main content

Σε γάμο καταλήγει το φλερτ του Σπύρου Βούγια με το Ποτάμι

Ορίστηκε μέλος της επιτροπής διαλόγου για τη διεύρυνση του κόμματος στο μεσαίο χώρο ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σπύρος Βούγιας στο Ποτάμι; Ο ορισμός του στην προσωρινή πενταμελή επιτροπή, που έχει υπό την αρμοδιότητά της το διάλογο με πολίτες που κινούνται στο λεγόμενο μεσαίο χώρο (έχει προσδιοριστεί ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) για λογαριασμό του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, δείχνει το φλερτ με τον πρώην υφυπουργό να καταλήγει σε... γάμο.

«Καλούμε σε διάλογο όλους τους πολίτες που ασφυκτιούν ανάμεσα στις συντηρητικές δυνάμεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει το Ποτάμι και με απόφαση του κόμματος συστάθηκε προσωρινή πενταμελής επιτροπή που θα διεξάγει αυτό το διάλογο.

Εκτός των κ.κ. Σπύρου Λυκούδη, Γιάννη Μεϊμάρογλου, Αθηνά Δρέττα και Αντιγόνη Λυμπεράκη, το νέο όνομα είναι του Σπύρου Βούγια.

Στόχος ουσιαστικά της επιτροπής είναι η διεύρυνση του κόμματος, στη μετεκλογική εποχή και μετά ένα εκλογικό αποτέλεσμα, που δεν ικανοποίησε. Κατάληξη του διαλόγου θα είναι ένα μεγάλο «μεταρρυθμιστικό προοδευτικό μέτωπο», που θα είναι ελκυστικό για τους πολίτες, οι οποίοι είναι κοντά στη σοσιαλδημοκρατία, τη μεταρρυθμιστική αριστερά, αλλά και για τους φιλελεύθερους, ενώ η επιτροπή αναμένεται να αποκτήσει σύντομα και άλλα μέλη, με τοπικό και εθνικό συμβολισμό.

Ο κ. Βούγιας εξάλλου ανήκει στο πολιτικό προσωπικό της πόλης, που αν και με ιδεολογία περί το μεσαίο χώρο, είναι κομματικά «ορφανός», καθώς είχε εκφράσει στο παρελθόν την απογοήτευσή του από κομματικούς μηχανισμούς των κομμάτων που φλέρταραν μαζί του, όπως το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες από τους εθελοντές του Ποταμιού, λένε ότι για να γίνει ο γάμος, το... προξενιό έκανε ο Νίκος Νυφούδης (δεύτερος σε ψήφους στη Β' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης).

«Χρειαζόμαστε μια μεγάλη συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας και το Ποτάμι είναι μια τέτοια συμμαχία: προοδευτικών φιλελεύθερων, οικολόγων, νεωτεριστών, σοσιαλιστών, αριστερών μεταρρυθμιστών», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία που έδωσε στο διεθνές συνέδριο «Greece Forward», με θέμα τις προοδευτικές λύσεις για την Ελλάδα στην οικονομία και στις μεταρρυθμίσεις. Δίνοντας έτσι και το στίγμα της προσπάθειας διεύρυνσης της απήχησης του κόμματος στην κοινωνία.