Skip to main content

Στα 130 τα κρούσματα του ιού

Ακόμη 16 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου ταυτοποιήθηκαν μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ανεβάζοντας τους ασθενείς στους 130.
Ακόμη 16 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου ταυτοποιήθηκαν μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ανεβάζοντας τους ασθενείς στους 130.

Με σημερινή του ανακοίνωση, το ΚΕΕΛΠΝΟ διευκρινίζει ότι το σύνολο ασθενών με εργαστηριακή διάγνωση λοίμωξης από τον ιό του «Δυτικού Νείλου» είναι 130, ενώ τα θύματα του ιού παραμένουν εννιά.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σχετικά, έως σήμερα το πρωί, από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό οι 78 είχαν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 40 νοσηλεύονταν ακόμη, από τους οποίους οι 9 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Τέλος, δυο από τους ασθενείς δεν έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

Χαρτογράφηση των περιοχών όπου αναπτύσσονται κουνούπια

Μετά την εμφάνιση κρουσμάτων και στη Θεσσαλονίκη της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου, οι δήμαρχοι δεκατριών δήμων της Θεσσαλονίκης παρουσίασαν στην αντινομάρχη Υγείας Αθηνά Αηδονά, τη χαρτογράφηση των περιοχών όπου συγκεντρώνονται κουνούπια (π.χ. βόθροι, μάντρες, ρέματα, πάρκα, ορνιθώνες κ.ά.), προκειμένου να εφαρμοστεί και σε αυτές το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών και πρόληψης της μετάδοσης της νόσου.

Όπως ανέφερε η κ. Αηδονά, με απόφαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας δήμαρχοι ή εκπρόσωποί τους από τους δήμους Θεσσαλονίκης, Εχεδώρου, Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου, Ευόσμου, Πολίχνης, Μενεμένης, Ευκαρπίας, Ελευθερίου Κορδελιού, Σταυρούπολης, Αμπελοκήπων και Ωραιοκάστρου υπέδειξαν τις περιοχές όπου μπορούν να αναπτυχθούν κουνούπια.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά την εμφάνιση διαφόρων κρουσμάτων της λοίμωξης, που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου και σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, ενώ οι χάρτες αυτοί θα προωθηθούν στην Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών και σ’ αυτές τις περιοχές.