Skip to main content

Στα 400 εκατ.ευρώ ο πήχης για την πώληση της ΔΕΣΦΑ

Η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη ούτε γρήγορη αν και από την κυβέρνηση αφήνεται να διαρρεύσει ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχει τελειώσει.

Η διαδικασία για τον επόμενο βασικό μέτοχο της ΔΕΣΦΑ έχει μπει στην τελική της ευθεία, καθώς, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, προκρίθηκαν οι δύο υποψήφιοι που συμμετέχουν στην short list του σχετικού διαγωνισμού. Ωστόσο, υπάρχουν δύο κρίσιμες «λεπτομέρειες», που αφορούν στο project:

α) Ο πήχης για το προσφερθέν τίμημα έχει οριστεί ατύπως στα 400 εκατ ευρώ. Τόσα είχε προσφέρει η αζέρικη Socar, στον προηγούμενο διαγωνισμό, ο οποίος, τελικώς, δεν ολοκληρώθηκε, για αδιευκρίνιστους μέχρι σήμερα λόγους.

β) Ο επικρατέστερος από τους δύο υποψηφίους τώρα, διατηρεί κάποιες επιφυλάξεις για την εταιρεία, που θα διατυπωθούν στο πλαίσιο της διαδικασίας. Περισσότερες λεπτομέρειες επ' αυτού δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αν και είναι θέμα χρόνου, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το πιθανότερο είναι ότι η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη ούτε γρήγορη. Από την κυβέρνηση, πάντως, αφήνεται να διαρρεύσει ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχει τελειώσει.