Skip to main content

Στα Βαλκάνια επεκτείνει το δίκτυο της Ulla Popken η Santana

Την άνοιξη του 2010 το πρώτο κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων σε μεγάλα μεγέθη Ulla Popken στο νέο εμπορικό κέντρο Serdika στη Σόφια, όπως τονίζει ο Β.Ελμαλιώτης της Santana στη voria.gr
Στη δημιουργία ενός νέου καταστήματος 800 τμ που θα φιλοξενεί τα brands Ulla Popken, Big Man και Celio στην Ανατολική Θεσσαλονίκη στην περιοχή του εμπορικού πάρκου Florida I προχωρά το επόμενο χρονικό διάστημα η βορειοελλαδική εταιρία Ι. Ελμαλιώτης ΑΒΕΕ Santana. Παράλληλα, η Santana αναμένεται να λειτουργήσει την άνοιξη του 2010 το πρώτο κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων σε μεγάλα μεγέθη Ulla Popken στο νέο εμπορικό κέντρο Serdika στη Σόφια της Βουλγαρίας, ενώ υπό διερεύνηση βρίσκεται η αγορά της Ρουμανίας.

Όπως τονίζει στο Voria.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Santana, κ.Βασίλης Ελμαλιώτης, η ανάπτυξη των καταστημάτων Ulla Popken σε Βουλγαρία και Ρουμανία θα πραγματοποιηθούν από την εταιρεία RomBul, που αποτελεί joint venture της Santana με τη γερμανική Ulla Popken. Στη μικτή εταιρία οι δυο εταιρίες κατέχουν από 50%, ενώ το management το έχει η Santana. Το εμπορικό κέντρο Serdika της γερμανικής εταιρίας ECE θα ανοίξει εντός του Μαρτίου του 2010, οπότε θα ξεκινήσει και την λειτουργία του το κατάστημα της Ulla Popken. «Το κατάστημα αυτό θα αποτελέσει τον πιλότο για την αγορά της Βουλγαρίας. Θα περιμένουμε να δούμε πως κινείται η αγορά και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματα ανάπτυξης στη Βουλγαρία. Επόμενος στόχος μας είναι το Βουκουρέστι, όπου πραγματοποιούμε επαφές με εμπορικά κέντρα», επισημαίνει ο κ. Ελμαλιώτης.

Στην Ελλάδα, η Santana άνοιξε πριν από λίγες ημέρες το δεύτερο κατάστημα της γερμανικής εταιρίας ειδών σπιτιού Butlers στο κέντρο της Αθήνας στην οδόΜητροπόλεως. Το επόμενο χρονικό διάστημα, εξάλλου, θα κατασκευάσει το νέο«πολυκατάστημα» με τα brands Ulla Popken, Big Man και Celio στηνΑνατολική Θεσσαλονίκη στη Λ. Γεωργικής Σχολής, το οποίο σχεδιάζεται να λειτουργήσει πριν τα Χριστούγεννα. Για το 2010 η εταιρία θα προχωρήσει στηδημιουργία νέων καταστημάτων, αλλά και σε ανακαινίσεις υπαρχόντωνκαταστημάτων.

Η Santana αντιπροσωπεύει αποκλειστικά τα σήματα Ulla Popken, Bigman, Celio, RedGreen, Βutlers σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ συνεργάζεται και με την εταιρία Levi’s. Σήμερα η εταιρία αριθμεί στην Ελλάδα 20 καταστήματα Ulla Popken, εκ των οποίων τα 17 είναι εταιρικά και τα τρία franchise, 10 καταστήματα Celio, εκ των οποίων τα οκτώ εταιρικά και τα δυο franchise, έξι Big Man, τρία Levi´s, τρία Red Green, δυο Butlers και ένα κατάστημα του ιταλικού οίκου κοσμημάτων Stroili Oro. Παράλληλα, στην Κύπρο λειτουργεί ένα κατάστημα Ulla Popken και ένα Big Man.

Η Santana στοχεύει στον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της με νέα σήματα όχι απαραίτητα στο χώρο της ένδυσης. Προς την κατεύθυνση αυτή, η εταιρία βρίσκεται σε συζητήσεις με δυο-τρεις μεγάλους οίκους του εξωτερικού για αντιπροσώπευσή τους στην Ελλάδα. «Οι κινήσεις μας σε ό,τι αφορά νέες συνεργασίας θα γίνουν σε κάθε περίπτωση μετά το 2011, καθώς το 2010 στόχος μας είναι να επικεντρωθούμε στα ήδη γνωστά brands», αναφέρει ο κ.Ελμαλιώτης.

Για το μέχρι σήμερα διανυθέν διάστημα του 2009, πάντως, οι πωλήσεις της Santana κινούνται ανοδικά και εκτιμάται ότι θα κλείσουν για το σύνολο της χρήσης με αύξηση έναντι του 2008, οπότε ο κύκλος εργασιών είχε διαμορφωθεί στα  23,5 εκατ.ευρώ.