Skip to main content

Στα χέρια του ομίλου Φάις η εταιρεία υποδημάτων Καλογήρου

Ο Όμιλος Εταιριών Φάις υπέγραψε σύμφωνο προσυνεννόησης με τις τράπεζες ALPHA ΒΑΝΚ, EUROBANK, την εταιρεία Λεμονής Α.Ε. και τους μετόχους της.

Στα χέρια του Ομίλου Φάις (Puma, Under Armour, κ.α.) περνά η εταιρεία υποδημάτων Καλογήρου, μέλος της Λεμονής Α.Ε., καθώς υπεγράφη Σύμφωνο Προσυνεννόησης με στόχο την εξυγίανση της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την Τετάρτη 21 Ιουνίου ο Όμιλος Εταιριών Φάις υπέγραψε σύμφωνο προσυνεννόησης με τις τράπεζες ALPHA ΒΑΝΚ, EUROBANK, την εταιρεία Λεμονής Α.Ε. και τους μετόχους της.

Υπενθυμίζεται πως η αλυσίδα έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της χρήσης του 2015, ο όμιλος Λεμονή είχε δανειακές υποχρεώσεις της τάξης των 61,6 εκατ. ευρώ ενώ οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές ανέρχονταν σε 27,8 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε στα 55,218 εκατ. ευρώ και οι ζημίες της στα 10 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου Φάις, η Λεμονής έχει ιστορία 127 χρόνων, είναι η πλέον καθιερωμένη εταιρΕία στο χώρο της υπόδησης και των αξεσουάρ σε Ελλάδα και Κύπρο, έχοντας σημαντική παρουσία με τα καταστήματα ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, TOD’S, SALVATORE FERRAGAMO, HOGAN, ΧΑΡΑΛΑΣ, NINE WEST. Έχει εδραιωθεί ως ο απόλυτος προορισμός shopping, φέρνοντας τα μεγαλύτερα fashion love brands όπως PRADA, DKNY, GUCCI, FRATELLI ROSSETTI, SAINT LAURENT, JIMMY CHOO, MICHAEL KORS και προσφέροντας εξαιρετικής ποιότητας service σε ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής. Από το πρώτο κατάστημα ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ που άνοιξε το 1890 μέχρι τώρα, ο σεβασμός στον πελάτη, η άριστη ποιότητα και οι πρωτοποριακές υπηρεσίες χαρακτήρισαν την Λεμονής Α.Ε. ως πρωτοπόρο στο είδος της.

Ο Όμιλος Φάις ευχαριστεί τα Αττικά Πολυκαταστήματα Α.Ε. (ΑΤΤΙΚΑ) για την ενεργό και πολύτιμη συμμετοχή τους στο εγχείρημα, την Core Capital Partners, πολύτιμο σύμβουλο στην πολύμηνη προσπάθεια, καθώς και τις ALPHA ΒΑΝΚ και EUROBANK, για την εμπιστοσύνη και την διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν σε όλη την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση του Memorandum of Understanding (MoU).