Skip to main content

Ξενοδοχεία Θεσσαλονίκης:Πάνω τα Χριστούγεννα, sold out την Πρωτοχρονιά

Ανοδικές οι πληρότητες τα Χριστούγεννα, καθώς πιο πολλοί Έλληνες επιλέγουν Θεσσαλονίκη. Πλημμυρίζει η πόλη από Βαλκάνιους και Τούρκους την Πρωτοχρονιά

Γεμάτα θα είναι τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά από Έλληνες, αλλά και ξένους τουρίστες, οι οποίοι επιλέγουν τη νύμφη του Θερμαϊκού για να περάσουν τις γιορτές τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, φέτος η εικόνα είναι παραπάνω από ικανοποιητική, καθώς εκτός από την τυπική προσέλευση ξένων τουριστών την Πρωτοχρονιά που αγγίζουν την οριακή πληρότητα και τα περσινά επίπεδα, οι ξενοδόχοι ευελπιστούν η πληρότητα στα Χριστούγεννα να φτάσει στα 80% - 85% με την μέχρι στιγμής εικόνα να δείχνει καλύτερη από πέρυσι, ακόμη και πρόπερσι.

«Τα Χριστούγεννα είναι περισσότερο ελληνική γιορτή, συνυφασμένη όχι μόνο με την ορθοδοξία, αλλά και με το Γρηγοριανό ή το Ιουλιανό ημερολόγιο, οπότε περιμένουμε ως επί το πλείστον Έλληνες τουρίστες στην πόλη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, «φαίνεται τα Χριστούγεννα φέτος να είναι κάπως καλύτερα από πέρυσι και πρόπερσι, κάτι το οποίο έχει να κάνει κατ' ουσίαν και με την άνοδο, κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, της πελατείας από Ελλάδα». 

Άλλωστε, όπως εξήγησε, φέτος στο 10μηνο σε σύγκριση με πέρυσι υπάρχει μηδενική μεταβολή των αλλοδαπών τουριστών και μια σημαντική αύξηση του 10,5% των Ελλήνων.

«Αυτή η αύξηση την χριστουγεννιάτικη περίοδο είναι αυτό που μας δίνει την πεποίθηση ότι μάλλον τα Χριστούγεννα φαίνεται να είναι πιο ανεβασμένα από πέρυσι και θα κάνουν τη διαφορά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η άνοδος των Ελλήνων επισκεπτών οφείλεται και στο γεγονός ότι αρκετοί tour operators από τη Νότια Ελλάδα έβαλαν για πρώτη φορά τη Θεσσαλονίκη στα χριστουγεννιάτικα πακέτα τους.

Μεγάλη πληρότητα και για την Πρωτοχρονιά

Σε πολύ ικανοποιητικά και παρόμοια με πέρυσι επίπεδα κυμαίνονται και οι κρατήσεις για την Πρωτοχρονιά.

Συγκεκριμένα, για την αλλαγή του έτους θα καταφθάσουν στην πόλη, εκτός Έλληνες, Σέρβοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Τούρκοι τουρίστες.

«Επειδή, σε αντίθεση με τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά την γιορτάζει όλος ο κόσμος, θα έχουμε και Έλληνες και Βαλκάνιους και Τούρκους με την πληρότητα να αγγίζει, αν όλα πάνε καλά και το 100%», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, οι φετινές πληρότητες είναι ανεβασμένες παρά την αρνητική συγκυρία ότι και οι δύο γιορτές πέφτουν Σαββατοκύριακο, που δεν αποτελεί επιπλέον δέλεαρ για ταξίδι.

«Θα είμασταν καλύτερα, εάν φέτος δεν ήταν διήμερο, όχι μόνο για τα ξενοδοχεία, αλλά κατά βάση για την επισκεψιμότητα της πόλης. Να μην ξεχνάμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι ένας τυπικός αστικός προορισμός, όπου ο πελάτης κατ'ουσίαν δαπανά τα λεφτά του στην πόλη. Στο ξενοδοχείο απλώς κοιμάται, τον υπόλοιπο χρόνο του τον περνάει στην καρδιά της πόλης», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.