Skip to main content

Στα «λευκά» το ορεινό Λιβάδι του δήμου Θέρμης (φωτο)

Το χιόνι έως αργά το μεσημέρι έφτασε τα 5 με 10 εκατοστά, ενώ οι θερμοκρασίες στην περιοχή καταγράφονται από χθες σταθερά κάτω από το μηδέν

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στα ορεινά του Δήμου Θέρμης, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής, όπως γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή.

Στην Τοπική Κοινότητα Λιβαδίου έντονη χιονόπτωση ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζεται έως αυτή την ώρα. Μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρίσκονται από νωρίς το πρωί στον ορεινό όγκο για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν, από τη συνέχιση εκδήλωσης  των έντονων καιρικών φαινομένων.

Το χιόνι έως αργά το μεσημέρι έφτασε τα 5 με 10 εκατοστά, ενώ οι θερμοκρασίες καταγράφονται από χθες σταθερά κάτω από το μηδέν. Αν και το οδικό δίκτυο είναι κανονικά στην κυκλοφορία και χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με τον δήμο, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί τα επόμενα 24ωρα και να έχουν πάντα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει συνέχιση των χιονοπτώσεων τις επόμενες τρεις ημέρες και έως και την παραμονή των Χριστουγέννων.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Θέρμης ενώ επί ποδός κατά μήκος όλου του επαρχιακού ορεινού οδικού δικτύου, είναι συνεργεία του Δήμου, με σκοπό να παρέμβουν και να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα εμφανιστούν από τη χιονόπτωση και τον παγετό. Υπενθυμίζεται σε όλους τους δημότες της Θέρμης, πως σε περίπτωση ανάγκης ή εμφάνισης τυχόν προβλημάτων, μπορούν να επικοινωνούν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Συντήρησης Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειο Μουστάκα στο τηλέφωνο 6981304515.

Υπενθυμίζεται ότι χιονοπτώσεις, ασθενούς έως και μέτριας έντασης, καταγράφονται από νωρίς το μεσημέρι και στην ανατολική Θεσσαλονίκη, αλλά και τα βόρεια προάστια, ανά διαστήματα.