Skip to main content

Στα σχοινιά ο ΠΑΟ - Παραμένει η ποινή του υποβιβασμού για τις άδειες

H τιμωρία περί υποβιβασμού σε περίπτωση μη αδειοδότησης κάποιας ΠΑΕ παραμένει και συνεπώς το «τριφύλλι» βρίσκεται πλέον σε δυσχερή θέση

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον ο Παναθηναϊκός μετά την απόφαση που πάρθηκε στο σημερινό ΔΣ της Super League ώστε να μην αλλάξει η τιμωρία περί υποβιβασμού σε περίπτωση μη αδειοδότησης κάποιας ΠΑΕ.

Σημειώνεται πως η ΑΕΚ κατέθεσε πρόταση για αλλαγή του κανονισμού όμως αυτή δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσοστό (12 στις 16 ΠΑΕ) και μοιραία απορρίφθηκε.

Υπέρ της αλλαγής ψήφισαν οι, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Λάρισα, Ατρόμητος, Λαμία, Πανιώνιος, κατά οι ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννενα και Πλατανιάς, παρούσα δήλωσε η Ξάνθη, λευκό επέλεξε η Κέρκυρα και απείχε ο Λεβαδειακός.

Συνεπώς, το «τριφύλλι» συνεχίζει να διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να υποβιβαστεί μιας και έχει τις μεγαλύτερες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Το ίδιο δύσκολη είναι η κατάσταση και για τις ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει τηλεοπτικό συμβόλαιο και αδυνατούν να παρουσιάσουν πλάνο βιωσιμότητας, ελλείψει των εγγυημένων εσόδων που είχαν με την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την κατάθεση των φακέλων στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ περατούται στις 31 Μαρτίου.

Θέση για τη συγκεκριμένη απόφαση πήρε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα μπορούσε να στηρίξει με την ψήφο του μία τέτοια απόφαση.

Χαρακτηρισιτκά, ο γνωστός ποινικολόγος και ιδιοκτήτης των «βυσσινί» ανέφερε:

«Δυστυχώς, τα νέα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι καλά. Ψηφίστηκε κατά μεγάλη πλειοψηφία, σε περίπτωση που κάποιος δεν αδειοδοτείται, να πέφτει κατηγορία. Σαν Κούγιας και σαν ΑΕΛ δεν μπορούσα να υπογράψω τον υποβιβασμό μιας ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός. Η ΑΕΛ κι εγώ είπαμε να αλλάξει ο κανονισμός, όμως η πλειοψηφία ήταν υπέρ του υποβιβασμού.

Το ποδόσφαιρό μας θα είναι πιο φτωχό, όπως ήταν και όταν έλειπε η ΑΕΛ, όμως εγώ δεν μπορώ να βάλω την υπογραφή μου σε κάτι τέτοιο».