Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
x

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΣΦΥΞΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

Επίθεση εναντίον της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα της αγοράς, εξαπέλυσε ο τομεάρχης ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κάνοντας λόγο για ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση συνεχίζει να στερεί πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά, οδηγώντας σε ασφυξία την πραγματική οικονομία».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα:

- Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 240 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο, απόδειξη ότι δημιουργούνται συνεχώς νέες ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα.

- Το «σκούπισμα» των ταμειακών διαθεσίμων σε φορείς του Δημοσίου συνεχίζεται και διευρύνεται, με αποτέλεσμα τα ρέπος να αγγίζουν πλέον τα 21 δισ. ευρώ.

- Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δαπάνες με υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, διαμορφώθηκαν 50% κάτω από το στόχο που η ίδια η Κυβέρνηση είχε θέσει για το πρώτο δίμηνο του 2018. Και αυτό συνέβη ενώ είχαν ήδη πέσει στο χαμηλότερο ύψος της τελευταίας δεκαετίας το  2017.

«Επιβεβαιώνεται έτσι, για ακόμη μία φορά η ανικανότητα και η αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης να ενισχύσει τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία», καταλήγει ο βουλευτής της ΝΔ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ