Skip to main content

Σταϊκούρας: Το αφήγημα της καθαρής εξόδου τελειώνει

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε την ελπίδα για ένα καλό αποτέλεσμα αργότερα σήμερα στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος.

"Το αφήγημα της καθαρής εξόδου της κυβέρνησης τελειώνει καθώς η Ελλάδα αποτελεί τη μόνη χώρα που βγαίνει από τα προγράμματα στήριξης με την υποχρέωση για υλοποίηση πρόσθετων μέτρων μετά τη λήξη του προγράμματος και αυστηρή εποπτεία ανά τρίμηνο", επισήμανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας σε εκδήλωση με θέμα "Η ελληνική οικονομία μετά τα προγράμματα", την οποία διοργάνωσε το ΙΟΒΕ και το Ινστιτούτου Konrad Adenauer Stiftung.

"Η χώρα μας αγκομαχά να φθάσει στο επίπεδο που ήμαστε στο τέλος του 2014, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τα τέλη του 2014, ενώ το ονομαστικό ΑΕΠ δεν έχει ακόμη επιστρέψει στα επίπεδα εκείνης της εποχής" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σταϊκούρας, εκφράζοντας την ελπίδα για ένα καλό αποτέλεσμα αργότερα σήμερα στο Eurogroup για το ελληνικό χρέος, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Φ. Σαχινίδης: Να διασφαλιστεί ότι θα στηριχθούν όσοι επλήγησαν

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης επισήμανε ότι "η πραγματική ανησυχία της κοινωνίας και των πολιτών είναι εάν τελικά η ελληνική οικονομία μπορεί να μπει σε τροχιά σύγκλισης με την υπόλοιπη Ευρώπη και να διασφαλιστεί ότι θα στηριχθούν όσοι πραγματικά επλήγησαν από την μακροχρόνια οικονομική κρίση". Έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα να επιτευχθούν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης ώστε η χώρα μας να απομακρυνθεί από τα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση.

Φρ. Κουτεντάκης: Η ελληνική οικονομία μπορεί να ανακάμψει

Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης, επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, επισήμανε ότι τα βασικά οικονομικά μεγέθη της οικονομίας παρουσιάζουν πλέον θετική πορεία, προκλήσεις όμως που συνδέονται με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, το δημόσιο χρέος και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα πρέπει να παρακολουθούνται.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ελληνική οικονομία μπορεί οπωσδήποτε να ανακάμψει επισημαίνοντας ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος. Το κρίσιμο ζητούμενο είναι μεταξύ άλλων να υπάρξει συναίνεση στους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής και να εφαρμοσθούν, πρόσθεσε.

Συντονιστής στην εκδήλωση ήταν ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, καθηγητής Νίκος Βέττας.