Κυριακή 24 Ιουνίου 2018
x

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ «ΤΣΙΠΡΑ» ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΡΟΜΗ

Ο τομεάρχης οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να αποτυγχάνει σε όλα τα χρονοδιαγράμματα που θέτει

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να αποτυγχάνει σε όλα τα χρονοδιαγράμματα που θέτει», υποστηρίζει, στη συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ εκφράζει την ευχή του η τρίτη αξιολόγηση να κλείσει, μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο σημειώνει ότι «ο στόχος, με βάση τις καλοκαιρινές γραπτές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ήταν για το τέλος Οκτωβρίου».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του ΔΝΤ ότι «δεν περιμένει νέα μέτρα», το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «η μη λήψη νέων μέτρων διευκολύνεται από την επίτευξη υψηλών ρυθμών μεγέθυνσης της οικονομίας, Κκάτι που μέχρι σήμερα η παρούσα κυβέρνηση αδυνατεί να επιτύχει».

Σχολιάζοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για «έξοδο από τα μνημόνια το 2018», ο κ. Σταϊκούρας εκτιμά ότι «θα προσπαθήσει, σε επίπεδο επικοινωνίας, να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Αναφερόμενος στις «ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες» η ο κ. Σταϊκούρας υπογραμμίζει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «η εσωτερική στάση πληρωμών γεννά νέες οφειλές», ενώ για τη δημιουργία ενός «ευρωπαϊκού ΔΝΤ» δηλώνει ότι «η Ελλάδα, σε αυτές τις διεργασίες, πρέπει να είναι ισχυρά παρούσα».

Αναφερόμενος στη επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο, ο κ. Σταϊκούρας εύχεται «η επίσκεψη αυτή να έχει ουσιαστικό και θετικό αποτέλεσμα».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα χαρακτήριζε ιδεολογικά σήμερα τη ΝΔ «φιλελεύθερη» ή «συντηρητική» μετά και την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την «ταυτότητα φύλου», ο κ. Σταϊκούρας υποστηρίζει την άποψη ότι «η ΝΔ είναι, εκ κατασκευής, κοινωνικά φιλελεύθερη, ριζοσπαστική και ουσία προοδευτική».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ