Skip to main content

Σταμάτης: Ομολογία αποτυχίας η δήλωση Τσίπρα για το Ελληνικό

Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε αδίστακτο τον πρωθυπουργό, γιατί όπως σημείωσε, δεν τον ενδιαφέρει η χώρα αλλά η καρέκλα.

Ομολογία αποτυχίας χαρακτήρισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σταμάτης τη δήλωση Τσίπρα για το Ελληνικό, ότι «ανοίγει παράθυρο» για την υλοποίηση της επένδυσης, καθώς όπως σημείωσε η επένδυση αυτή είχε δρομολογηθεί πριν από τρία χρόνια.

«Ο κ. Κυρίτσης είπε την αλήθεια: Δεν τη θέλουμε την επένδυση στο Ελληνικό. Κι εδώ ταιριάζει η παροιμία, όποιος δε θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει», δήλωσε ο κ. Σταμάτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, FOCUS 103,6, τονίζοντας παράλληλα ότι «οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των επενδύσεων έχουν τεράστιο κόστος στην οικονομία της χώρας».

Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «αδίστακτο» τον κ. Τσίπρα, γιατί όπως είπε, «δεν τον ενδιαφέρει η χώρα, αλλά η καρέκλα».« Έφτασε στο σημείο να ψηφίσει μέτρα, που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση, ενώ πριν έλεγε ότι είναι αδιανόητο και αντιδημοκρατικό», τόνισε συμπληρώνοντας ότι «η Εξεταστική για τη ζημιά των 100 δις θα γίνει και θα καταλογιστούν ευθύνες».

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, ο βουλευτής της ΝΔ παρατήρησε:

«Στις δημοσκοπήσεις υπάρχει παγιωμένη διαφορά υπέρ της ΝΔ 10-13 μονάδων, ενώ ο κ. Μητσοτάκης είναι πολύ μπροστά από τον κ. Τσίπρα στο ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», ένα πολύ σημαντικό εύρημα, που αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, το οποίο θα μετρήσει στις κάλπες».

Σχετικά με τη δήλωση Ντάισελμπλουμ για τις εκλογές ο κ. Σταμάτης είπε ότι «προκύπτει παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας», συμπληρώνοντας ότι δεν βλέπει τώρα ευαισθησία της κυβέρνησης για την παρέμβαση αυτή, όπως γινόταν παλαιότερα σε ανάλογες δηλώσεις.

«Ο κ. Ντάισελμπλουμ θέλει εκλογές το 2019, γιατί μ' αυτήν την κυβέρνηση λήφθηκαν μέτρα, που οι δανειστές δεν είχαν καν σκεφτεί να τα ζητήσουν. Ηρωική διαπραγμάτευση στα λόγια και μετά κωλοτούμπες. Τι να θυμίσω; Το κόψιμο του αφορολόγητου και την "παραίτηση" Τσακαλώτου; Το υπερταμείο; Θυμάστε τι θόρυβος είχε γίνει επί των ημερών μας για τις ομαδικές απολύσεις; Αυτά που έλεγαν κόκκινες γραμμές, τώρα τα ψήφισαν. Γίνονται καταγέλαστοι μ΄αυτά που κάνουν και υπάρχει πολιτικό κόστος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι Τσίπρας, να τάζει τα πάντα σε όλους! Το πρώτο πράγμα που θα κριθεί για την επόμενη κυβέρνηση, είναι η αξιοπιστία της. Γι' αυτό και ο κ. Μητσοτάκης δεν "τάζει". Ο λαός βλέπει ότι από τα μεγάλα λόγια Τσίπρα, πέρασε στις μεγάλες δυσκολίες. Τώρα κατανοούν ότι αδίκησαν τον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνησή του», πρόσθεσε.

«Πήραμε μία απόφαση και βγάλαμε μία ανακοίνωση: να μην ψηφίζουμε στο εξής νομοσχέδια, αν δεν έχουν τη στήριξη και των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης. ΝΔ δεν μπορούσε να επιτρέψει στον μεγαλύτερο κωλοτούμπα της πολιτικής ιστορίας, τον Πάνο Καμμένο να εμφανίζεται ως Κολοκοτρώνης!» σημείωσε στο τέλος.