Skip to main content

Standard and Poor's: Αναβάθμισε την Ελλάδα σε «B+»

Ο οίκος σημειώνει ότι οι πιστωτές της Ελλάδας ενέκριναν τη δημιουργία ενός αποθέματος ρευστότητας καθώς και την παράταση στις ωριμάνσεις του χρέους

Η Standard and Poor's Global Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι αναθεώρησε ανοδικά τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε "B+" από "B" στον απόηχο της συμφωνίας του Eurogroup για το ελληνικό χρέος.

Το outlook στη χώρα είναι σταθερό, όπως ανακοίνωσε η S&P.

Στην ανάλυση του ο οίκος σημειώνει ότι «οι πιστωτές της Ελλάδας ενέκριναν τη δημιουργία ενός αποθέματος ρευστότητας καθώς και την παράταση στις ωριμάνσεις του χρέους», κάτι που "μειώνει σημαντικό τους κινδύνους στην εξυπηρέτηση του χρέους για τα επόμενα δύο χρόνια".

Ο οίκος αναφέρει επίσης ότι θα μπορούσε να εξετάσει την περαιτέρω αναθεώρηση της αξιολόγησης εάν "ενισχυθεί η προβλεψιμότητα της πολιτικής, ενισχυθούν οι καθαρές άμεσες ξένες επενδύσεις και δούμε περαιτέρω πρόοδο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων περιουσιακών στοιχείων στο τραπεζικό σύστημα".

Προειδοποιεί παράλληλα ότι η αξιολόγηση ενδεχομένως να υποχωρήσει εάν "υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην πολιτική που θα αναστρέφουν τη μεταρρυθμιστική διαδικασία ή εφόσον η αναπτυξιακή διαδικασία είναι πιο αδύναμη απ’ ότι εκτιμούσαμε αρχικά".