Skip to main content

Σταθάκης: Έως τον Φεβρουάριο θα έχει ολοκληρωθεί το 70% της συμφωνίας

Δεν επρόκειτο για ζήτημα μονομερούς ενέργειας εκ μέρους της Αθήνας, επισήμανε ο υπουργός, αναφερόμενος στην απόσυρση του «παράλληλου προγράμματος»

Μέχρι τον Φεβρουάριο του νέου έτους, με την ψήφιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, θα έχει ολοκληρωθεί το 70% της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για την απόσυρση του «παράλληλου προγράμματος», ο κ. Σταθάκης επισήμανε πως δεν επρόκειτο για ζήτημα μονομερούς ενέργειας εκ μέρους της Αθήνας και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν προχωρά μονομερώς σε νομοσχέδια που έχουν δημοσιονομικό κόστος. «Θα κάνουμε πράγματα που δεν έχουν σχέση με το πρόγραμμα (μνημόνιο), αλλά δεν προχωρούμε μονομερώς σε πράγματα που έχουν δημοσιονομικό κόστος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και το κατά πόσο θα καταφέρει η κυβέρνηση να το περάσει από τη Βουλή, ο υπουργός υποστήριξε ότι, όπως φάνηκε από την πρόσφατη ψηφοφορία για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, «υπάρχει μια πολύ σταθερή πλειοψηφία».

«Θα τα καταφέρουμε. Αναζητούμε μια ισορροπημένη λύση για το ασφαλιστικό», κατέληξε ο κ. Σταθάκης.