Skip to main content

Καλαφάτης:Θα τρέμει η Θεσσαλονίκη από τον σεισμό στην «υπόθεση Βόλβης»

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ζήτησε ενημέρωση από τον δήμαρχο για την υπόθεση. Στο δημοτικό συμβούλιο το δημοσίευμα της Voria.gr

Ειδική συνεδρίαση για την υπόθεση της Βόλβης ζήτησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την έρευνα που ξεκίνησε από Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης στο Δημαρχείο και στην Πολεοδομία.

Ο κ. Καλαφάτης κατά την παρέμβασή του στο δημοτικό συμβούλιο έκανε λόγο για «σεισμό που μπορεί να έχει επίκεντρο τη Βόλβη, αλλά να τρέμει η Θεσσαλονίκη». «Έχουμε την εντύπωση ότι αυτό που βλέπουμε μας προϊδεάζει για έναν σεισμό που μπορεί να έχει επίκεντρο τη Βόλβη αλλά θα σείεται η Θεσσαλονίκη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ότι ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης διενεργούν εξονυχιστική έρευνα για να διαπιστώσουν αν ο Δήμος Θεσσαλονίκης αντιμετώπισε ελλιπώς πολεοδομικά θέματα του Δήμου Βόλβης, την αρμοδιότητα των οποίων ανέλαβε, με τη Διεύθυνση Πολεοδομίας που διαθέτει, μετά την εφαρμογή του «Σχεδίου Καλλικράτη».

Κάλεσε τον δήμαρχο να ενημερώσει για την υπόθεση. «Ρωτήθηκε κι ο ίδιος ο δήμαρχος, επισήμως, στο πλαίσιο της έρευνας. Εδώ και μήνες έχουμε ζητήσει να γίνει ειδική συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα το ζήτημα της Βόλβης, ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση του λαού της Θεσσαλονίκης. Επιμένουμε σε αυτό το αίτημά μας. Θα συνεχίσουμε να κρατάμε τη σοβαρή και υπεύθυνη στάση στα θέματα που έχουν σχέση με τη διαφάνεια. Θα περιμένουμε τις αρμόδιες αρχές να ολοκληρώσουν το ερευνητικό τους έργο, όμως ο δήμαρχος πρέπει να μας ενημερώσει για τι συμβαίνει με το θέμα της Βόλβης», σημείωσε.

Αναφορά στο δημοσίευμα της Voria.gr έκανε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Σωκράτης Δημητριάδης (δείτε εδώ). Έκανε λόγο για ανακρίβειες που υπάρχουν στην απάντηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Όπως εξήγησε ο κ. Δημητριάδης, ο δήμος έστειλε τα τεύχη στο δήμο Βόλβης με ταχυδρόμο για να το παραλάβει ένας υπάλληλος.

«Από το δήμο Βόλβης όμως ζήτησαν να αποσταλεί με τη νόμιμη οδό» ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος. «Η καραμέλα που χρησιμοποιεί η διοικηση, ποια είναι η διευθύνουσα υπηρεσία που θα αναλάβει την υπόθεση, η νομοθεσία είναι σαφέστατη και αναγράφεται και στην προκήρυξη, αυτή είναι η πολεοδομία Θεσσαλονίκης» τόνισε ο κ. Δημητριάδης.

Για πολύ σοβαρό θέμα το οποίο ταλαιπωρεί τον δήμο έκανε λόγο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος.
«Το θέμα αυτό το θεωρούμε πολύ σοβαρό ,ένα θέμα που μας ταλαιπωρεί, χωρίς ο δήμος να έχει την ευθύνη. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και να μην υποστεί ο δήμος συνέπειες για ενέργειες για τις οποίες δεν ευθύνεται» υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.