Skip to main content

Σταύρος Θεοδωράκης: Η ΔΕΘ δεν είναι μόνο ένα οικόπεδο

Η ΔΕΘ πρέπει να αποκτήσει διεθνείς συνεργάτες και να περιοριστεί η πολιτική σύγκρουση μέσα στην Έκθεση, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Θα πρέπει να πάψουμε να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι μόνο οικόπεδα και θα πρέπει να αξιοποιούμε αυτή τη χώρα και πέρα από την αξία του οικοπέδου», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσο Τζήκα.

«Η ΔΕΘ έχει πάρα πολλά περιθώρια για να αναπτυχθεί», επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι η ΔΕΘ «πρέπει να αποκτήσει διεθνείς συνεργάτες, πρέπει να υπάρξουν στρατηγικοί εταίροι από τον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να περιοριστεί η πολιτική σύγκρουση μέσα στην Έκθεση και πρέπει να παραμείνει η Έκθεση ένας πόλος έλξης για ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο και κυρίως από όλη την Ευρώπη».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί το επόμενο διάστημα με την Περιφέρεια, τον δήμο και με τους φορείς της πόλης ώστε να καταθέσει την καλύτερη δυνατή πρόταση. «Με κανένα τρόπο δεν πρέπει να επιτρέψουμε να θεωρηθεί η ΔΕΘ ως ένα οικόπεδο που δίδεται σε εγγυήσεις στους εταίρους μας», ανέφερε.

Για την αξιολόγηση, δήλωσε πως «ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός θα πείσει το κόμμα του, τους υπουργούς και τους βουλευτές του, ότι αυτό το μαρτύριο της σταγόνας πρέπει να τελειώσει».

«Βρισκόμαστε σε μια οριακή στιγμή. Η πολιτική και η οικονομική αβεβαιότητα, μειώνει την δραστηριότητα, μειώνει ακόμη και το τουριστικό ενδιαφέρον για την χώρα μας. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε ολοκλήρωση της αξιολόγησης», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Παράλληλα, πρόσθεσε πως «μόλις τελειώσει η αξιολόγηση πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό ώστε να δούμε, για άλλη μια φορά, πόσα χάσαμε από αυτή την πολύμηνη καθυστέρηση και να μας πει η κυβέρνηση αν κερδίσαμε κάτι».

«Τα όσα χάσαμε είναι δεδομένα: είναι η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και είναι και μερικοί μήνες αστάθειας. Για μας είναι δεδομένο ότι δεν κερδίσαμε τίποτα πέραν του ότι δώσαμε χρόνο στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στο κόμμα των ΑΝΕΛ να πείσουν τους βουλευτές τους ότι αυτή η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει», τόνισε.

Ακόμη, ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε την επερχόμενη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας πως «η πρωτοβουλία της συνάντησης με τον κ. Μητσοτάκη είναι δική του και θέλω να τον ακούσω».

«Υπάρχουν ορισμένα θέματα που πρέπει να μας ενώνουν όλους και αυτά είναι τα πατριωτικά ζητήματα που αφορούν τη χώρα. Υπάρχουν επιμέρους συμμαχίες που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της χώρας. Δεν είμαι υπέρ της άποψης ότι αυτές οι συναντήσεις μπορεί να λύσουν συνολικά τα μελλοντικά προβλήματα της χώρας», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και κατέληξε: «Πρέπει να γίνονται όμως οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και να λέει ο καθένας τις απόψεις του ώστε να δούμε τι περιθώρια υπάρχουν για επιμέρους συνεργασίες».