Skip to main content

Σταυρούπολη: Αναγεννήθηκε η περιοχή Πρόνοιας με το νέο Πάρκο Γειτονιάς

To νέο πάρκο, στην πιο παλιά προσφυγική γειτονιά της Σταυρούπολης, εγκαινίασαν 48 παιδιά του παιδικού σταθμού του Δήμου Παύλου Μελά.

H Σταυρούπολη  απέκτησε ένα νέο πάρκο γειτονιάς, στο πρώην φυτώριο – εργοτάξιο της Πρόνοιας, έναν πόλο αναψυχής για τους περιοίκους και παιχνιδιού για τα παιδιά, σε μία εντελώς αναδιαμορφωμένη έκταση 990 τ.μ., στο κέντρο  πυκνοδομημένου αστικού περιβάλλοντος.

Την Πέμπτη 24 Μαϊου , Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων, στη διάρκεια μίας όμορφης γιορτής που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και μέλη της διοίκησης, υποδέχτηκαν τους πρώτους  επισκέπτες στο νέο μικρό πάρκο γειτονιάς της Σταυρούπολης, 48 παιδιά από το δημοτικό παιδικό σταθμό «Ουράνιο Τόξο» που γειτνιάζει με το πάρκο. Τα παιδιά, μαζί με τους παιδαγωγούς και το προσωπικό του σταθμού, εγκαινίασαν παίζοντας το νέο αυτό απόκτημα της γειτονιάς.

Με τη δημιουργία του νέου πάρκου, μεταμορφώθηκε ο ανεκμετάλλευτος για πολλά χρόνια χώρος, που περιβάλλεται από τις οδούς Πλαστήρα, Ελευθερίου Βενιζέλου και 1ης Μαϊου, στην καρδιά της Πρόνοιας, του παλιότερου προσφυγικού πυρήνα της Σταυρούπολης.

Το «Πάρκο Γειτονιάς», θα παραμείνει περιφραγμένο για λόγους ασφαλείας των επισκεπτών και προστασίας του πρασίνου, κυρίως λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου κάθε Παρασκευή με τη λαϊκή αγορά.