Skip to main content

Στεφανίδη: Δεν έχω ακόμη συνειδητοποιήσει την επιτυχία μου (vid)

Θα καταλάβω το επίπεδο που έφθασα όταν θα σταματήσω τον αθλητισμό, αυτή τη στιγμή αγωνίζομαι και έχω άγχος είπε η παγκόσμια πρωταθλήτρια.

«Δεν μπορώ ακόμη να συνειδητοποιήσω ότι είμαι παγκόσμια πρωταθλήτρια», δήλωσε η Κατερίνα Στεφανίδη μετά την κατάκτηση του χρυσού στο άλμα επί κοντώ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Λονδίνου, όπου κατάφερε άλμα στα 4,91 μέτρα.

«Είμαι χαρούμενη για το χρυσό μετάλλιο, το οποίο συνοδεύτηκε από αρκετά ρεκόρ, πανελλήνιο και νέα κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο. Το σημαντικό για μένα είναι να βρίσκομαι στη σωστή αγωνιστική κατάσταση στην κατάλληλη στιγμή», είπε στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Και πρόσθεσε: «Περίμενα αρκετή ώρα μέχρι να κάνω άλμα στα 4,65 μ. και με κούρασε, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά. Ήμουν τυχερή στα 4,82 μ. αλλά τα πήγα καλά και στα 4,91 μ. Η Σάντι Μόρις δεν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση φέτος, αλλά ήξερα ότι με αυτή θα ανταγωνιζόμουν για το χρυσό μετάλλιο. Απλά δεν ήξερα πού θα φτάσει το ύψος, ήμουν πάντως προετοιμασμένη για μεγάλα άλματα πριν έρθω εδώ. Περίμενα μεγαλύτερη πίεση από τις άλλες αθλήτριες αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά.

«Μετά από κάτι καλό σκέπτομαι πάντα το επόμενο καλό. Δεν μπορώ ακόμη να συνειδητοποιήσω ότι είμαι παγκόσμια πρωταθλήτρια, γιατί αυτή τη στιγμή αγωνίζομαι και έχω άγχος. Θα καταλάβω το επίπεδο που έφθασα όταν θα σταματήσω τον αθλητισμό. Έχω δεχθεί πολύ αγάπη από τους Έλληνες και τους ευχαριστώ για την υποστήριξή τους αλλά και για το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά έμειναν ξύπνιοι για να παρακολουθήσουν τον αγώνα».