Skip to main content

Στεφανίδης στην ΠΕΔΚΜ: Το κράτος οφείλει 133 εκατ. ευρώ στον ΟΑΣΘ

Οι οφειλές του δημοσίου προς τον ΟΑΣΘ εκτοξεύθηκαν επί υπουργίας Σταϊκούρα υποστήριξε ο πρόεδρος του Οργανισμού στη συνεδρίαση της ΠΕΔΚΜ.

Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον ΟΑΣΘ ενημέρωσαν την ΠΕΔΚΜ ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Στεφανίδης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Αθανάσιος Ζάχος.

Ο κ. Στεφανίδης παρουσίασε αναλυτικά οικονομικά στοιχεία υποστηρίζοντας ότι το κράτος του οφείλει 133 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια και προσθέτοντας ότι οι οφειλές εκτοξεύθηκαν επί υπουργίας Σταϊκούρα.

Απο την πλευρά του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Αθανάσιος Ζάχος ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι ειναι απλήρωτοι από τον Ιούνιο. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, παλαιότερα ο ΟΑΣΘ ήταν πρότυπο οικονομικού μοντέλου, ενώ από το 2014 άρχισαν τα προβλήματα. Ο κ. Αθανασίου σημείωσε ότι οι οφειλές έγιναν λόγω μη συμφωνίας τιμολογιακής πολιτικής, από την κοινωνική πολιτική, από τα χρωστούμενα στη διαιτησία και από τη διαφορά του ΦΠΑ.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου τόνισε ότι όταν ανοίξει η συζήτηση η ΠΕΔΚΜ θα εξετάσει το μέλλον της αστικής συγκοινωνίας στην ευρύτεργ περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αν δηλαδή, όπως εξήγησε, θα ειναι ο ΟΑΣΘ μόνο αυτοδιοικητικός οργανισμός ή ιδιωτικός. Τέλος ο  Κυρίζογλου εξέφρασε τη δυσάρεσκεια του καθώς δεν παρέστη στη συνεδρίαση κανένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υποδομών, αν και είχε προσκληθεί ο κ. Σπίρτζης.